Milatović u ponedjeljak sa predstavnicima učesnika na izborima 11. juna

Milatović je u srijedu najavio da će u četvrtak svi nosioci izbornih lista za vanredne parlamentarne izbore 11. juna dobiti poziv za sastanak u ponedjeljak

14868 pregleda 14 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastaće se u ponedjeljak 29. maja u Vili Gorica sa predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Milatović je u srijedu najavio da će u četvrtak svi nosioci izbornih lista za vanredne parlamentarne izbore 11. juna dobiti poziv za sastanak u ponedjeljak.

"Politički dijalog ću početi u ponedjeljak, a nastaviću ga i nakon izbora", rekao je tada Milatović na konferenciji za medije sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Gerijem Pitersom.

Milatović je u četvrtak i pozvao na sastanak.

Državna izborna komisija (DIK) proglasila je 15 lista za izbore 11. juna.

Proglašene su liste "Narodne koalicije", Socijaldemokratske partije (SDP), "Mi možemo", Pokreta za promjene (PzP), Narodnog pokreta "Pravda za sve", koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS), koalicije Demokrata i Građanskog pokreta (GP) URA, lista Bošnjačke stranke (BS) i lista Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Proglašene su i liste Pokreta Evropa sad (PES), koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) koju čine Nova, DNP i Radnička partija, saveza Socijalističke narodne partije (SNP) i Demosa, te liste Albanskog foruma, Albanske alijanse i Preokreta.

Odbijene su liste Crnogorske građanske akcije i "La casa de papel".

Bonus video: