Knežević poručio da neće prisustvovati sastanku sa Milatovićem

Knežević je sa predizbornog skupa koalicije ZBCG u Pljevlijima poručio Milatoviću da je zahvaljujući glasovima koalicije ZBCG i pozivu Andrije Mandića ostvario ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem

27848 pregleda 524 reakcija 96 komentar(a)
Knežević, Foto: ZBCG
Knežević, Foto: ZBCG

Nosilac izborne liste koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević poručio je da neće prisustvovati sastanku sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore danas je saopšteno da će se Milatović u ponedjeljak 29. maja u Vili Gorica sastati sa predstavnicima političkih subjekata koji učestvuju na predstojećim parlamentarnim izborima 11. juna.

Knežević je sa predizbornog skupa koalicije ZBCG u Pljevlijima poručio Milatoviću da je zahvaljujući glasovima koalicije ZBCG i pozivu predsjedničkog kandidata Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića ostvario ubjedljivu pobjedu na predsjedničkim izborima nad kandidatom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem, i da neće prisustvovati sastanku na koji je pozvan.

"Gospodine Milatoviću, zahvaljujući glasovima Demokratskog fronta, zahvaljujući pozivu Andrije Mandića, zahvaljujući svima nama, ostvarili ste ubjedljivu pobjedu nad Milom Đukanovićem 2. aprila. Iako ste nas do 19.marta optuživali da smo dvije strane iste medalje i da želimo da idemo sa Demokratskom partijom socijalista i da smo sve dogovorili sa Milom Đukanovićem. Pokazali smo odgovornost, pokazali smo mudrost, pokazali smo ozbiljnost jer smo znali da će građani Crne Gore da glasaju najviše protiv Mila Đukanovića, a tek onda za Jakova Milatovića u drugom krugu", istakao je Knežević, saopšteno je iz ZBCG.

On je dodao "da je to istina, pokazuju i 22. i 23.april, kada ste na Glavnom odboru ostali u ubjedljivoj manjini, da Vas nije glasao nijedan član u sukobu sa Milojkom Spajićem".

"To je najbolji pokazatelj kako je varljiva narodna volja i kako ljudi jasno opredjeljuju ko i što govori ,a ko što radi. I zato želim da Vas obavijestim iz Pljevalja da sam ja sa razrednim straješinama završio davne '98 godine i da je moj razredni starješina, poslednji u životu, Vojislav Knežević i da ja ne želim novog razrednog starješinu Jakova Milatovića. Pošto je rekao da je predsjednik svih građana Crne Gore, pozivam ga da ako želi razgovor sa nama, da prvo podnese ostavku na mjesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad , da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS-om, jer svi vide u ovom trenutku šta rade ambasade, međunarodni faktor PES i DPS. A kada pogledate listu PES-a i DPS-a, ne zna se ko je PES, a ko je DPS. To su naši uslovi za razgovor ali ne među petnaestoricom u krugu, nego oči u oči, među kamerama. Da obeća da neće slušati ambasade i da će Ustav i zakoni CG biti osnovno mjerilo tokom upravljanja njegovog predsjedničkog mandata", rekao je Knežević.

Milatović je u srijedu najavio da će u četvrtak svi nosioci izbornih lista za vanredne parlamentarne izbore 11. juna dobiti poziv za sastanak u ponedjeljak.

"Politički dijalog ću početi u ponedjeljak, a nastaviću ga i nakon izbora", rekao je tada Milatović na konferenciji za medije sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Gerijem Pitersom.

Milatović je u četvrtak i pozvao na sastanak.

Državna izborna komisija (DIK) proglasila je 15 lista za izbore 11. juna.

Proglašene su liste "Narodne koalicije", Socijaldemokratske partije (SDP), "Mi možemo", Pokreta za promjene (PzP), Narodnog pokreta "Pravda za sve", koalicije okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS), koalicije Demokrata i Građanskog pokreta (GP) URA, lista Bošnjačke stranke (BS) i lista Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Proglašene su i liste Pokreta Evropa sad (PES), koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) koju čine Nova, DNP i Radnička partija, saveza Socijalističke narodne partije (SNP) i Demosa, te liste Albanskog foruma, Albanske alijanse i Preokreta.

Odbijene su liste Crnogorske građanske akcije i "La casa de papel".

Bonus video: