Paunović: Pomoć i briga o nezaposlenim licima mora biti prioritet budućoj Vladi

"Nastavićemo da se borimo za najugroženije kategorije stanovništva i u sledećoj 44", kazala je Paunović

4531 pregleda 14 komentar(a)
Milosava Paunović, Foto: SNP
Milosava Paunović, Foto: SNP

Socijalistička narodna partija se zalaže za to da pomoć i briga o nezaposlenim licima mora biti prioritet budućoj Vladi, kazala je Milosava Paunović, poslanica SNP-a u Skupštini Crne Gore.

"SNP se, u prethodne dvije godine, borila za pomoć licima koja nemaju nikakva primanja, na način što je amandmanski djelovala na Budžet za 2022. i za 2023. godinu da se ovim licima obezbijedi mjesečna naknada u iznosu od 100 eura", dodala je ona, navodi se u saopštenju te partije.

SNP je, dodala je ona, više puta dokazala da vodi računa i brine o osetljivim i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, u narednom periodu prioritet će nam biti nezaposlena lica koja su proz programe ostala, na neki način, diskriminisana. Ispravićemo tu nepravdu.

Tokom 25 godina trajanja SNP je, kako su kazali, svojim djelima dokazala građanima da nije samo deklarativno stranka socijalne pravde, već da zaista radi i djeluje u njihovom interesu.

"SNP se izborila za 12 otuđenih penzija našim penzionerima, da je naknada za majke sa 3+ djece inicijalno SNP-ova ideja, da su prvi besplatni udžbenici za osnovce krenuli iz Berana, a onda i iz drugih opština gdje je SNP imao predsjednika, da je priču o vraćanju dječjeg dodatka prva pokrenula Socijalistička narodna partija, da smo u protekle dvije godine amandmanima na zakone olakšali sticanje prva na penziju za službenike MUP-a, UIKS-a, službe zaštite i spasavanja", rekla je Paunović.

U 43. Vladi vanrednim usklađivanjem penzija, dodali su oni, zaslugom ministra iz redova SNP-a minimalna penzija trenutno iznosi 259,95eura, dok je u aprilu 2022. godine iznosila 150,21 eura.

"Nastavićemo da se borimo za najugroženije kategorije stanovništva i u sledećoj 44. Vladi čiji će SNP svakako biti dio. Ovo su konkretni rezultati koji se ne mogu osporiti. Rezultati se broje. Za tebe", saopšteno je iz Socialističke narodne partije.

Bonus video: