Jančić: SNP dokazao da radi za interese građana, nastavićemo u tom pravcu i u sledećoj Vladi

Jančoć je, u sklopu oporavka zdravstvenog sistema, najavio otvaranje radnih mjesta za medicinsko i nemedicinsko osoblje

6168 pregleda 12 komentar(a)
Milan Jančić, Foto: Socijalistička narodna partija
Milan Jančić, Foto: Socijalistička narodna partija

Ne može se preko noći povratiti ono što se godinama urušavalo, ali postavili smo dobre temelje i krećemo putem oporavka svim snagama, poručio je kandidat za poslanika "SNP-Demos - Za tebe" i predsjednik OO SNP Herceg Novi, Milan Jančić

Kako je saopšteno iz Socijalističke narodne partije (SNP), građani Herceg Novog imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu koja je, smatra Jančić, postignuta zahvaljujući uvođenju bolnice Meljine u zdravstveni sistem.

"Država je uvećala svoj kapital, a zdravstveni sistem postao je bogatiji za još jednu zdravstvenu ustanovu u svom okrilju. Uvođenje bolnice Meljine u javno zdravstvo i stabilno finansiranje veliki je korak za bolnicu i zaposlene, ali i za zdravstvenu zaštitu građana Herceg Novog i turista. Bolnica Meljine je dugo godina bila u loše privatizovanom i nezavidnom statusu i otežano poslovala uz dugove i organizacione probleme. Veliki broj zdravstvenih radnika ušao je u sistem javnog zdravstva, te će redovna zarada povratiti status kakav zaslužuju, a resorno Ministarstvo nastaviti da unapređuje kvalitet rada i pružanja usluga, kako bi svoj posao obavljali na najbolji način sa najboljim uslovima rada", kazao je Jančić.

On je, u sklopu oporavka zdravstvenog sistema, najavio otvaranje radnih mjesta za medicinsko i nemedicinsko osoblje.

"Herceg Novi će postati sigurno mjesto za život naših građana, a turisti pored nestvarne prirode i ambijenta koji pruža Herceg Novi i sva mjesta u Crnoj Gori, neće imati bojazni da im se u slučaju potrebe ne pruži najkvalitetnija zdravstvena zaštita", doao je Jančić.

Prema njegovom mišljenju, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić pokazao je kako se "pošteno treba ophoditi prema državi", dodajući da je ulagano u najosjetljivije sfere društva, kao i u zdravstveni sistem.

"Loša politika prethodnih vlada urušavala je javno zdravstvo, radili su na unapređenju privatnog sistema i na taj način pravili jaz u društvu. Ministar zdravlja uložio je sve napore kako bi postavio sigurne i jake temelje oporavka sistema, u čemu je, sa ponosom ističem, i uspio. Socijalistička narodna partija kao dio 43. Vlade pokazala je da itekako vodi računa o svim kategorijama i sferama društva", istakao je Jančić.

Dodao je da će nastaviti da unapređuju sistem za koji smatra da je urušen.

"Dokazali da možemo. Poštenim, kvalitetnim, efektivnim i ekpresnim radom i trudom pokrenuli smo jedan dugo začaureni mehanizam koji je bio osmišljen da služi samo privilegovanim pojedincima", kazao je Jančić.

Naglasio je da je SNP partija koja uvijek radila u interesu građana, te dodao da su za vrijeme 43. Vlade to dokazali i da će nastaviti u tom pravcu kao dio 44. Vlade.

"Samo kvalitetnim i zajedničkim radom možemo postići mnogo za Herceg Novi, za očuvanje naših vrijednosti, za kulturu, za tradiciju, za turiste koji će se osjećati kao kod kuće, za bolju i ljepšu Crnu Goru, za tebe", zaključio je Jančić.

Bonus video: