Dodik odlikovao Andriju Mandića

Lider Nove srpske demokratije dobio Orden časti sa zlatnim zracima za "priznat javni rad i dostignuća"

13179 pregleda 61 reakcija 61 komentar(a)
Mandić i Dodik, Foto: Radio Slobodna Evropa
Mandić i Dodik, Foto: Radio Slobodna Evropa
Ažurirano: 30.05.2023. 16:06h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas predsjednika Nove srpske demokratije i poslanika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića Ordenom časti sa zlatnim zracima za "priznat javni rad i dostignuća."

Odlikovanje se odnosi i za zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Crne Gore i Republike Srpske.

Dodik i Mandića sastali su se danas u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Mandić se na svom Tviter nalogu zahvalio Dodiku na privilegiji koju mu je ukazao i poručio da je Republika Srpska "uvijek bila bastion istine i pravde, a predsjednik Dodik i rukovodstvo RS pravi primjer kako se nacionalni političari rukovode interesima sopstvenog naroda, a ne stranog faktora, što su principi i političkog saveza „Za budućnost Crne Gore“".

"To je važno naglasiti u ovim momentima kada se progone Srbi na Kosovu i Metohiji i bore za osnovna ljudska prava i slobode. Najoštrije osuđujem bahatost Aljbina Kurtija i njegovih batinaša lažne države Kosovo i pozivam na razum one kojima je nasilje jedini odgovor na otpor bezakonju i nepravdi", rekao je Mandić.

On je rekao da će se iz tog razloga u Crnoj Gori održati skup podrške srpskom narodu na Kosovu, odakle će poslati poruku da njihovi sunarodnici nikada neće biti sami, ma gdje oni živjeli.

Bonus video: