Za renoviranje kongresne sale Vlade daju 420 hiljada eura

U sali gdje većina političkih partija održava izborne konvencije a Demokratska partija socijalista (DPS) i sjednice Glavnog odbora, biće postavljeno i novo ozvučenje
342 pregleda 2 komentar(a)
Vlada, kongresna sala, Foto: Boris Pejović
Vlada, kongresna sala, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.08.2018. 06:40h

Uprava za imovinu će za rekonstrukciju sale u staroj zgradi Vlade potrošiti 420 hiljada eura. U javnom pozivu Uprave navodi se da će osim sale u zgradi u Ulici Jovana Tomaševića biti renoviran i dio kancelarija. U sali će, između ostalog, biti renovirana bina, uklonjena drvena obloga sa zidova, promijenjena vrata i zamijenjeni itisoni. Biće zamijenjene i tehničke instalacije, sistem za klimatizaciju, rasvjeta u sali i sistem za video-nadzor.

U sali gdje većina političkih partija održava izborne konvencije a Demokratska partija socijalista (DPS) i sjednice Glavnog odbora, biće postavljeno i novo ozvučenje.

U javnom pozivu se navodi i da radovi na rekonstrukciji sale i dijela kancelarija moraju biti završeni 60 dana nakon zaključenja ugovora. Ističe se i da će u kancelarijama koje budu renovirane biti postavljen novi namještaj i televizori po izboru Uprave. Uprava za imovinu vlasnik je većeg dijela stare zgrade Vlade, a kongresnu salu svake godine izdaje za održavanje političkih skupova.

Uprava će potrošiti i 28.442 eura za kupovinu ručno taftovanih tepiha i zavjesa. Kako se navodi u odluci Uprave, tepihe i zavjese obezbijediće firma “Credo” iz Ulcinja, a namijenjeni su za opremanje zgrada u kojima su smješteni organi državne uprave “uključujući rezidenciju i reprezentativne objekte”.

Cijena metra kvadratnog, kako se navodi u ugovoru, biće 87 eura, a ulcinjska firma će za isporučenu robu morati da obezbijedi garanciju od dvije godine.

Bonus video: