Laburistička partija Velike Britanije podržala SDP na izborima 11.juna

U pismu podrške britanskih laburista upućenom SDP-u zaključuje se, kako su kazali, da će se uspješna saradnja između dvije partije nastaviti i nakon parlamentarnih izbora

2174 pregleda 177 reakcija 13 komentar(a)
SDP, Foto: SDP
SDP, Foto: SDP

Laburistička partija Velike Britanije podržala je Socijaldemokratsku partiju (SDP) i listu “Za nasu kuću” povodom predstojećih parlamentarnih izbora, saopšteno je iz SDP-a.

"Laburistička partija je jedna od dvije vodeće političke partije u ovoj zemlji. U pismu podrške britankih laburista se navodi očekivanje da će SDP zabilježiti dobar izborni rezultat na izborima 11. juna i povećati broj poslaničkih mjesta u crnogorskom Parlamentu", navodi se u saopštenju SDP-a.

U pismu se, kako je saopšteno, iskazuje zadovoljstvo zbog činjenice da je dugogodišnja saradnja između dvije organizacije kroz različite programe rezultirala novim znanjima i vještinama koje su, prema njihovim riječima, stekli predstavnici mlade generacije političara iz SDP-a koji su sposobni da postanu budući politički lideri.

Pismo podrške Laburista Britanije SDP-u
Pismo podrške Laburista Britanije SDP-ufoto: SDP

“Posebno napominjemo da je SDP članica Socijalističke internacionale od 1996. godine kao i članica Progresivne Alijanse, doprinoseći na taj način globalnoj misiji ispunjavanja ciljeva političkog, ekomomskog i socijalnog progresa”, dodaje se u saopštenju.

U pismu podrške britanskih laburista upućenom SDP-u zaključuje se, kako su kazali, da će se uspješna saradnja između dvije partije nastaviti i nakon parlamentarnih izbora.

Bonus video: