Pljevlja: DPS i BS predlažu razrješenje Vraneša

Da bi sjednica bila sazvana potrebno je da je podrži i neko od vladajućih partija, s obzirom da DPS i BS zajedno imaju svega devet odbornika od 34 koliko broji odborničkih mandata pljevaljski parlament, što nije trećina ukupnog broja odbornika

7930 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Dario Vraneš, predsjednik Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Dario Vraneš, predsjednik Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Klub odbornika Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke u Skupštini opštine Pljevlja uputio je predsjednici Skupštine opštine Jovani Tošić predlog za sazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo o razrješenju predsjednika opštine Darija Vraneša.

U obrazloženju predloga navodi se da je Vraneš svojim odgovorom na odborničko pitanje “da se ne bi ni sjetio da je 21. maj Dan nezavisnosti da mu odbornik DPS-a Marko Tošić nije postavio pitanje i što je proslavu praznika nazvao cirkuskom predstavom”, narušio ugled funkcije koju obavlja i grubo povrijedio ustavni poredak, međunarodno priznati suverenitet i ugled države Crne Gore, te javno izložio poruzi državu i simbole Crne Gore.

Podnosioci zahtjeva za sazivanje vanredne sjednice pozvali su se na član 67 stav 2 poslovnika Skupštine opštine Pljevlja.

U tom članu se kaže da predsjednik Skupštine saziva sjednicu po sopstvenoj inicijativi, na zahtjev jedne trećine odbornika, inicijativi predsjednika opštine ili najmanje 350 punoljetnih građana upisanih u birački spisak u roku od 15 dana od dana podnošenja inicijative.

Da bi sjednica bila sazvana potrebno je da je podrži i neko od vladajućih partija, s obzirom da DPS i BS zajedno imaju svega devet odbornika od 34 koliko broji odborničkih mandata pljevaljski parlament, što nije trećina ukupnog broja odbornika.

Bonus video: