Vujović: Ako URA, Demokrate i PES ne smijene Vraneša, nema razlike između njih

"Biće da ne smiju, kao ni u slučaju onih koji su raportirali Milici zavetnici", kazao je generalni sekretar SDP-a

6086 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Vujović, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore
Vujović, Foto: Socijaldemokratska partija Crne Gore

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović kazao je da nema razlike između predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša i Građanskog pokreta URA, Demokrata i Pokreta Evropa sad, ako te stranke ne budu glasale za njegovu smjenu.

"Ako ove partije žele spuštanje podjela i fokus na životne teme, treba da smijene one poput Vraneša. Nek' činom pokažu da žele to što govore. Biće da ne smiju, kao ni u slučaju onih koji su raportirali Milici zavetnici", napisao je Vujović na Tviteru.

Klub odbornika Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke u Skupštini opštine Pljevlja uputio je predsjednici Skupštine opštine Jovani Tošić predlog za sazivanje vanredne sjednice lokalnog parlamenta, na kojoj bi se raspravljalo o razrješenju Vraneša.

U obrazloženju predloga navodi se da je Vraneš svojim odgovorom na odborničko pitanje “da se ne bi ni sjetio da je 21. maj Dan nezavisnosti da mu odbornik DPS-a Marko Tošić nije postavio pitanje i što je proslavu praznika nazvao cirkuskom predstavom”, narušio ugled funkcije koju obavlja i grubo povrijedio ustavni poredak, međunarodno priznati suverenitet i ugled države Crne Gore, te javno izložio poruzi državu i simbole Crne Gore.

Bonus video: