Perović: Izbori koji predstoje prilika da vratimo Crnu Goru sa zalutalog na evropski put

Poručuje da je potrebno poboljšanje standarda građana, ali ne u formatu nerealnih predizbornih obećanja

4229 pregleda 4 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija Crne Gore na političkoj sceni prisutna je više od trideset godina. Snažnim zalaganjem za očuvanje građanskog mira u turbulentnim vremenima, isticanjem važnosti održavanja multikonfesionalne supstance Crne Gore kroz borbu za prava nacionalnih i vjerskih manjina proganjanih od aktuelnih režima, zalaganjem za izgradnju građanske, moderne, pravne države koja stoji ravnopravno sa najrazvijenim zemljama zapadne demokratije, samo su neke od ključnih poluga i prepoznatih simbola na kojima počiva današnji SDP, rekao je kandidat na listi "SDP - Za našu kuću" Jovo Perović.

On navodi da je u danima kada proslavljaju više od dvije trećine postojanja SDP jasnije nego ikad da su izbori koji predstoje prilika da vrate Crnu Goru sa zalutalog na evropski put.

"...put na kojem svi imamo jednaka prava, na kojem građanke i građani neće biti kvalifikovani sa nacionalnim ili vjerskim predznakom. To je Crna Gora za koju se decenijama zalaže SDP", rekao je Perović.

Poručuje da je potrebno poboljšanje standarda građana, ali ne u formatu nerealnih predizbornih obećanja.

"Već smanjenjem stope inflacije, uvođenjem besplatnih vrtića i izgradnjom stanova za mlade parove i podstanare, kao i poboljšanjem narušenog zdravstvenog sistema. U danima kada naši učenici masovno padaju na ispitima eksterne mature, vrijeme je da se temeljno preispita i reformiše prosvjetno-obrazovni sistem", navodi Perović.

Perović dodaje i da su svakodnevno vidljivi apeli za donacije za liječenje djece u medijima i na društvenim mrežama, a da o nefunkcionalnosti zdravstvenog sistema svjedoče ogromne liste čekanje na pregled.

"Da Sindikat izabranih ljekara danas štrajkuje zbog odsustva sluha resornog ministarstva za probleme primarne zdravstvene zaštite, da plaćamo najskuplje ljekove u regionu, a da istovremeno nelegitimna Vlada izdvaja ogromna sredstva za vjerske škole", zaključio je Perović.

Bonus video: