Hrabro se broji: Napad i uvreda na račun naše koalicije, Uprava policije da procesuira počinioce

Iz koalicije su napomenuli da društvo treba da se ponosi takmičenjem u dobrim projektima i idejama, ali su mišljenja kako su mržnja i podjele kao i ponižavanje još uvijek prisutne tokom izbora.

4741 pregleda 17 komentar(a)
ispisan bilbord koalicije hrabro se broji, Foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji
ispisan bilbord koalicije hrabro se broji, Foto: Aleksa i Dritan - Hrabro se broji

Želimo da je vrijeme uvreda, ružnih riječi iza nas, da budemo ponosni na sebe što na ovim izborima posle 30 godina konačno imamo za koga da glasamo, saopšteno je iz koalicije "Aleksa i Dritan - Hrabro se broji".

Iz te koalicije su kazali da su bili meta napada i uvrede tokom kampanje na javno zakupljenim plakatima, za koje kažu da treba pozitivno da afirmišu politiku koju zastupaju.

Pozvali su Upravu policije da procesuira počinioce.

"Iako je potpisan kodeks međusobnog poštovanja, želje da izbori prođu u jednoj normalnoj atmosferi, drugi dan sinhronizovane akcije i napada za Aleksu i Dritana govore potpuno suprotno", piše u saopštenju koalicije "Hrabro se broji".

Dodaju da društvo treba da se ponosi takmičenjem u dobrim projektima i idejama, ali su mišljenja kako su mržnja i podjele kao i ponižavanje još uvijek prisutne tokom izbora.

"Isto tako, korupcionaški klanovi se bore za svoj opstanak u državi, te posebno je koalicija "Hrabro se broji" zbog svog programa koji je direktno uperen protiv njih na udaru ne samo kroz ono što javnost na bilbordima vidi", navodi se u saopštenju.

Apelovali su na sve učesnike u kampanji da se drže potpisanog kodeksa, te dodali da bi svi skupa trebali da se potrude da izbori prođu u miru i poštovanju.

"Kako zbog nas samih, tako i zbog stranih posmatrača i novinara koji dolaze u Crnu Goru da izvještavaju o izborima", zaključili su.

Bonus video: