Održana prva sjednica Ženskog kluba u Bijelom Polju

Kopresjednice Ženskog kluba Gordana Knežević i Kristina Damjanović, a sekretarka Sanja Bojović

3438 pregleda 2 komentar(a)
Ženski odbornički klub Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ženski odbornički klub Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković

Na prvoj sjednici Ženskog kluba u Skupštini Bijelo Polje, danas je izabran kolegijum koji čini 12 odbornica, predstavnica svih odborničkih klubova u Skupštini Opštine.

Ženski odbornički klub za kopredsjednice izabrao Gordanu Knežević i Kristinu Damjanović, a za sekretarku Sanju Bojović.

Predsjedavajuća Vesna Pavićević je kazala da će Ženski klub sve odluke donositi jednoglasno, kao što je to slučaj na državnom nivou.

"Bavićemo se svim pitanjima i naš cilj je borba za ženska prava i prava djece, i pomjeranja granica u smislu pomjeranja instituta na državnom i lokalnom nivou, gdje bi žene zauzele veći broj mjesta na mjestima odlučivanja”, kazala Pavićević, podsjećajući da će sve odluke donositi konsenzusom, kao na državnom nivou.

Ženski odbornički klub Bijelo Polje
Ženski odbornički klub Bijelo Poljefoto: Jadranka Ćetković

Odbornica Suada Zoronjić je poručila da je njihov cilj da doprinesu realizaciji značajnih projekata, s obzirom na to, da prvi put Skupština Opštine ima Ženski odbornički klub.

“Nadam se da ćemo raditi po uzoru na Ženski poslanički klub koji je bio u prošlom sazivu, i to je bila jedina svijetla tačka predhodnog saziva Skupštine. Sigurna sam da će sve žene ovde biti usaglašene, da će sve probleme rješavati u interesu građana i bez partijskih odvajanja”, istakla je Zoronjić.

Podršku Ženskom odborničkom klubu uputila je sekretarka Skupštine Opštine Ajsela Pačariz.

Bonus video: