Đurđević: Zukorlić preko Hadžića i PES-a pokušava da uđe u Skupštinu Crne Gore

"Iza čitave operacije instaliranja direktno kontrolisanog čovjeka u crnogorskom parlamentu, pored struktura iz Srbije, stoje i visoki funkcioneri Evrope sad", kazali su iz SPP-a

12349 pregleda 65 reakcija 7 komentar(a)
Mesko Đurđević, Stranka pravde i pomirenja, Foto: Printscreen YouTube
Mesko Đurđević, Stranka pravde i pomirenja, Foto: Printscreen YouTube

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Mesko Đurđević je kazao da njihov bivši funkcioner Seid Hadžić uz pomoć funkcionera PES-a i Usame Zukorlića pokušava nezakonito steći poslanički mandat.

"Ovo je poziv SDT-u i Milatoviću da reaguju", rekao je Đurđević, navodi se u saopštenju SPP-a.

Usame Zukorlić nakon što u dva navrata nije uspio da preuzme SPP u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju, preko Seida Hadžića pokušava da preuzme poslaničko mjesto u crnogorskoj skupštini a u svemu tome mu pomažu visoki funkcioneri Pokreta Evropa sad.

"Iza čitave operacije instaliranja direktno kontrolisanog čovjeka u crnogorskom parlamentu, pored struktura iz Srbije, stoje i visoki funkcioneri Evrope sad", kazali su iz SPP-a.

Usama Zukorlić je, kako se navodi u saopštenju, nakon dva neuspješna pokušaja preuzimanja kontrole nad Strankom pravde i pomirenja u Crnoj Gori odlučio da pokuša uništiti našu stranku i preko Seida Hadžića napraviti novu kojom bi rukovodio iz Novog Pazara a vrlo vjerovatno po instrukcijama mnogo moćnijeg igrača kojem se i sam Usama Zukorlić potčinio.

"Samo je neupućenima čudno zašto su strukture kojima rukovodi Usama Zukorlić dale bezrezervnu podršku zloupotrebi položaja i prevari Seida Hadžića. Onima koji su upućeni u zbivanja oko SPP, kako u Srbiji tako i Crnoj Gori, sasvim je jasno da Usama Zukorlić nakon odbijanja rukovodstva SPP u Crnoj Gori da mu potčini svoju politiku, pokušava protuzakonito i na bazi prevare instalirati svog čovjeka u crnogorski parlament. Plan je da da se preko Hadžića formira nova politička partija koja bi bila predstavljena kao partija “zapadnih Bošnjaka” a suštinski bi zastupala interesne skupine van Crne Gore ali ne sa Zapada već sa Istoka", dodaje se u saopštenju.

Sve ono što je muftija Muamer Zukorlić, osnivač Stranke pravde i pomirenja zastupao, kazali su, način na koji je sarađivao sa SPP u Crnoj Gori na savjetodavnoj bazi, uvažavajući naše stavove i preferirajući slobodu mišljenja i djelovanja ali i preuzimanja odgovornosti, mladi Usame Zukorlić je pogazio od kako je preuzeo rukovođenje strankom u Srbiji.

"Nedostatak ličnog kapaciteta i autoriteta je pokušao nadomjestiti zakulisnim radnjama čemu, niti je dorastao, niti to može proći kod SPP u Crnoj Gori", saopšteno je.

Politika SPP u Crnoj Gori će se, dodali su oni, kao i do sada formirati i usmjeravati prema potrebi Bošnjaka i svih drugih građana u Crnoj Gori nikako van nje a pogotovo ne silom i nametanjem.

"Namjere svih aktera uključenih u operaciju “Hadžić” sasvim sigurno nisu ni časne ni dobronamjerne prema Bošnjacima ali ni prema državi Crnoj Gori jer sam instrument Seid Hadžić je daleko od dobronamjernog i poštenog iako se nakon neuspješnog zataškavanja čitave afere sada pozivaju na vjeru i tradiciju Bošnjaka", navodi se u saopštenju.

Niti su Bošnjaci kao narod prevaranti, dodao je Đurđević, niti su neiskreni i koristoljubivi na račun drugoga a niti naša vjera Islam dozvoljava i toleriše prevare i laži preko kojih se Seid Hadžić i našao u poziciji da dobije poslanički mandat.

"Iako pojedini misle da su institucije države Crne Gore u rasulu, da je pravna država na koljenima zbog ogromnog broja afera i kriminala u političkim strukturama, moraju da znaju da ovo nisu džungle Kolumbije i da se mjesto u Skupštini Crne Gore najvišem zakonodavnom domu u državi ne može otimati baš tako brutalno i kabadahijski", saopšteno je iz SPP-a.

Ovim putem, dodao je on, pozivamo predsjednika države Jakova Milatovića da zaštiti integritet Skupštine Crne Gore kao i same države a Specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića da pokrene istražne radnje kako bi se utvrdilo ko sve stoji iza pokušaja nezakonitog otimanja poslaničke funkcije u Skupštini Crne Gore i ove nezapamćene političke korupcije na najvišem nivou.

Bonus video: