Milatović primio Rajnke: Moja želja je strateško partnerstvo Crne Gore i SAD

Milatović je naglasio da su prioriteti države u narednom periodu jačanje aktivne i kredibilne uloge u Alijansi, ubrzanje evropskih integracija i snaženje odnosa sa susjedima

3527 pregleda 3 komentar(a)
Rajnke i Milatović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Rajnke i Milatović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Moja želja je strateško partnerstvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i radujem se posjeti Americi koja će dodatno osnažiti naše ukupne odnose, koji su na visokom nivou, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore primio je ambasadorku SAD Džudi Rajzing Ranke.

"Teme razgovora bile su bilateralni odnosi dvije države, partnerstvo u okviru NATO alijanse kao i poziv državnog sekretara SAD-a Entonija Blinkena predsjedniku Milatoviću da posjeti Vašington", ističe se u saopštenju.

Milatović je naglasio da su prioriteti države u narednom periodu jačanje aktivne i kredibilne uloge u Alijansi, ubrzanje evropskih integracija i snaženje odnosa sa susjedima.

"Vjerujem da nam je u tom kontekstu pomoć SAD-a važna, posebno kada govorimo o podršci javnosti našim NATO obavezama, jačanju vladavine prava i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i daljem razvoju ekonomskog dijaloga kao važne platforme između naših država", kazao je Milatović.

Rajnke je kazala da će Crna Gora kao i do sada imati snažnu podršku SAD.

"Drago mi je da dijelimo viziju daljeg unaprjeđenja strateškog partnerstva Crne Gore i SAD. Pred vama su brojni izazovi i SAD će nastaviti da podržava Crnu Goru na putu reformi i ostvarenja vaših euroatlantskih ciljeva", kazala je Rajnke.

Milatović je poručio da nakon izbora očekuje nastavak dijaloga sa predstavnicima političkih subjekata, neophodnog za parlamentarnu podršku postavljenjima u pravosuđu, čime bi se omogućilo puno funkcionisanje pravnog sistema i ubrzao proces evropskih integracija države.

Bonus video: