SDP biračima: U ovom haosu naših 5 poslanika biće najvažniji za stabilnu Crnu Goru

“Mi rezervne kuće nemamo. SDP je partija koja ima 33 godine prošlosti i za razliku od svih ostalih aktera nemamo nikoga ko se nalazi na optužnicama ili je upetljan u afere bilo koje od opcija.''

13132 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Posljednjeg dana pred izbornu šutnju SDP je poručio građanima Crne Gore kako su jedina suverenistička opcija koja je u stanju biti dio buduće vlasti, garantovati njenu stabilnost i evropski put:

„Vidjeli smo kako izgleda vlada bez suverenističke opcije. Kad ste zadnji put čuli nešto o napretku pregovora s EU? Jedina smo zemlja koja je za vrijeme pregovora napravila ovakve korake unazad. Svaki glas koji SDP dobije u nedjelju značiće snažniju poziciju građanske, multietničke i sekularne Crne Gore. To mogu garantovati samo oni koji su dosljedni u vrijednostima i bez kriminalne prošlosti. Zato jedinu koaliciju u koju smo išli na ovim izborima čine građani i koliko god nas bude u parlamentu naši birači će bit ponosni na naše djelovanje. DPS tek treba napraviti pravu promjenu, zato nijedna od drugih partija ne želi s njima, a velik broj onih koji su ih nekad glasali to neće ponoviti.“- kazao je generalni sekretar partije Ivan Vujović.

Bojan Zeković uvjeren je da je posljednjih mjeseci Crnoj Gori nanijeta ogromna šteta:

„Imamo opšti haos i toliko opskurnih likova na sceni koji su spremni rasturiti institucije ne bi li dobili 200 glasova. U našoj kući ima mjesta za sve i podržaćemo svaki kvalitetan prijedlog. Nakon izbora moramo čim prije učvrstiti institucije koje su sad korištene u izborne svrhe.“ – rekao je Zeković i nastavio

„Bila bi katastrofa za Crnu Goru da u budućoj Vladi ne bude ni jedna partija koja je garant njenog suvereniteta i građanskog identiteta. Naših pet poslanika može biti veći garant stabilnosti Crne Gore nego nečijih 20. Zato pozivam sve one koji su nekad glasali za DPS i ostale suverenističke opcije , a sad razočarano razmišljaju da ostanu kući da u nedjelju izađu i daju glas nama. U nedjelju imamo samo dva izbora – ili nastavak haosa – ili biranje partije koja je garant stabilnosti Crne Gore. SDP je jedina partija koja garantuje da će u budućoj vlasti, kakva god ona bila, do kraja braniti vrijednosti građanske, sekularne i nezavisne Crne Gore“, zaključio je Zeković.

SDP
foto: SDP

Nosiilac liste broj 12. „SDP – Za našu kuću“ Nikola Đurašković ponosan je na sve kolege s liste:

“Mi rezervne kuće nemamo. SDP je partija koja ima 33 godine prošlosti i za razliku od svih ostalih aktera nemamo nikoga ko se nalazi na optužnicama ili je upetljan u afere bilo koje od opcija. Prijete nam, pokušali su nam podmetati, boje nas se, ali ne mogu nam ništa jer smo čisti i to je naša snaga. S ponosom nosim listu časnih ljudi koji samo žele dobro za našu kuću. Pokazali smo primjerom da znamo kako raditi kvalitetno i pošteno. Hvala građanima na podršci kroz kampanju, vjerujem da ćemo zajedno odraditi svoj dio u nedjelju, a od ponedjeljka ćemo se boriti za program i vrijednosti iza kojih stojimo”.

SDP
foto: SDP