Medojević: Da vidimo koliko su se građani navikli na slobodu, sad nema izgovora, pritisaka, kupovine ličnih karata

"Ovo su prvi izbori gdje će se građani slobodno izjašnjavati. Veoma sam zadovoljan da je u taj uspjeh djelimično ugrađena i moja politička karijera", istakao je Medojević

13778 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Medojević, Foto: PzP
Medojević, Foto: PzP

Nosilac izborne liste "Pokret za promjene - Prvo Crna Gora - Nebojša Medojević - Reforme za spas zemlje" i lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević rekao je nakon glasanja na današnjim parlamentarnim izborima da je veoma srećan i ponosan.

"Od 1988. godine i studentskog štrajka u Studentskom domu borim se za slobodu, svoju, svoje porodice, naroda i države. Ovo su prvi izbori gdje će se građani slobodno izjašnjavati. Veoma sam zadovoljan da je u taj uspjeh djelimično ugrađena i moja politička karijera", istakao je Medojević.

On je dodao da su veoma specifični izbori.

"Na jučerašnji dan, preko 50 posto građana koji su htjeli da izađu na izbore, još se nijesu opredijelili za koga će da glasaju što znači da sloboda nije laka. Sloboda je teška, podrazumijeva i odgovornost i ja se nadam da će sve proći u miru, da ćemo imati prve fer i slobodne izbore. I da vidimo koliko su se građani Crne Gore navikli na slobodu. Sad nema izgovora, nema pritisaka, kupovine ličnih karata, jednostavno građanin, birački listić, njegova savjest, i mi iz PzP smo spremni ukoliko nama daju povjerenje da prihvatimo to povjerenje i da se uhvatimo u koštac sa najvećim problemima ovog društva. Ako nam ne daju povjerenje, shvatićemo koja je realnost trenutne političke situacije i nastavićemo borbu i dalje", rekao je Medojević.

On je na pitanje kako je prošao njegov izborni dan, kazao da je sve prošlo normalno i uobičajeno.

"Nije bilo nikakvih problema, nema gužve, sve je u skaldu sa zakonom i propisima. nadam se da će građani izaći u što većem broju ali na to više niko ne može da utiče", poručio je Medojević.

Bonus video: