Milatović Saracinu: Članstvo Crne Gore u EU može biti pozitivan signal za Zapadni Balkan

"Računamo na podršku Njemačke na našem reformskom putu ka EU", poručio je Milatović na svom Tviter nalogu

4322 pregleda 6 komentar(a)
Saracin i Milatović, Foto: Jakov Milatović/Tviter
Saracin i Milatović, Foto: Jakov Milatović/Tviter

Članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji (EU) može biti pozitivan signal za cio Zapadni Balkan poruka je koju sam prenio specijalnom izaslaniku Njemačke Manuelu Saracinu uoči otvaranja Prespanskog foruma, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

"Računamo na podršku Njemačke na našem reformskom putu ka EU", poručio je Milatović na svom Tviter nalogu.

Iz Službe za infromisanje predsjednika Crne Gore su saopštili da je Milatović po dolasku u Strugu, gdje učestvuje na Prespanskom forumu, imao bilateralne susrete sa specijalnim izaslanikom njemačke vlade za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom.

Milatović učestvuje na trećem Prespanskom forumu za dijalog, koji se održava u Strugi, u Sjevernoj Makedoniji.

Forum pod nazivom “Proširena evropska porodica do 2030: (ne)moguća misija?”, organizuju predsjednik i ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije, Stevo Pendarovski i Bujar Osmani.

Kako je ranije najavljeno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović će govoriti na panelu pod nazivom “Mir i demokratija protiv rata i autokratije“.

Navodi se da će, na marginama Foruma, Milatović imati i brojne bilateralne susrete.

"Diskusija ovogodišnjeg Prespanskog foruma uključivaće i razgovore o aktuelnim regionalnim i evropskim političko-bezbjednosnim pitanjima, procesima integracije Zapadnog Balkana u EU, perspektivama jačanja regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa i borbi protiv korupcije“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: