Milatović: Prosperitetan Zapadni Balkan je svima potreban, Crna Gora da igra što aktivniju ulogu u tom smislu

Milatović se susreo sa predsjednicima Hrvatske Zoranom Milanovićem, Albanije Bajramom Begajem, Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim i predsjednikom vlade te zemlje Dimitrom Kovačevskim

4667 pregleda 2 komentar(a)
Milanović i Milatović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Milanović i Milatović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Prosperitetan region Zapadnog Balkana je svima potreban, svima od koristi i upravo i Crna Gora treba u narednom periodu da igra što aktivniju ulogu u tom smislu, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore je saopšteno da je Milatović do kazao nakon bilateralnih susreta sa predsjednicima Hrvatske Zoranom Milanovićem, Albanije Bajramom Begajem, Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim i predsjednikom vlade te zemlje Dimitrom Kovačevskim.

Milatović se sa njima susreo na marginama Prespa foruma koji se održava u Strugi u Sjevernoj Makedoniji.

"Drugi dan Prespa foruma je bila prilika da negdje ojačamo našu saradnju sa zemljama iz regiona i u tom smislu sam se sastao, prije svega sa predsjednikom Hrvatske gospodinom Milanovićem. Od Hrvatske očekujemo jednu snažniju podršku u narednom periodu na našem evropskom putu i dobio sam uvjeravanja od predsjednika da će upravo tako i da bude. Sa predsjednikom Albanije smo razgovarali o važnom projektu, izgradnji mosta preko Bojane, načinu na koji ćemo biti povezani u narednom periodu i to je jedan simboličan način koji će dodatno unaprijediti i ekonomsku saradnju naše dvije zemlje, i sa predsjednikom i premijerom Sjeverne Makedonije o uspostavljanju ove direktne linije koja je potrebna zaista između Skoplja i Crne Gore koja bi dodatno unaprijedila i razmjenu turista između naše dvije zemlje i zaista ojačala i ekonomsku saradnju", rekao je Milatović nakon sastanaka.

Bonus video: