Nova isključila Dragovića iz stranke: "Sa DPS-om inicirao smjenu vlasti u Andrijevici"

"NSD nikada nije učestvovala u bilo kakvim radnjama zajedno sa DPS-om, a upravo je Dragović učinio takav najteži prekršaj zbog čega je i ovako sankcionisan"

21732 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Izvršni odbor Nove srpske demokratije (Nova) isključen je iz stranke Mijomira Dragović, odbornik NSD u Skupštini opštine Andrijevica.

Kako je saopšteno iz Nove, na to su se odlučili "zbog odluke Dragovića da zajedno sa Demokratskom partijom socijalista potpiše akt i inicira smjenu lokalne vlasti u Andrijevici".

"NSD nikada nije učestvovala u bilo kakvim radnjama zajedno sa DPS-om, a upravo je Dragović učinio takav najteži prekršaj zbog čega je i ovako sankcionisan. Iako je nedavno predsjednik opštine Andrijevica Željko Ćulafić smijenio u dogovoru sa DPS-om potpredsjednika ove opštine Veselina Raketića, a koji dolazi iz naših redova, to ne znači da NSD treba da slijedi te loše primjere", navodi se u saopštenju Nove.

Dodaje se da su "takvi neprincipijelni dogovori lišeni su bilo kakvih vrijednosti za koje se mi zalažemo i za nas su neprihvatljivi".

"NSD nije i nikada neće biti dio nedoličnih političkih trgovina koje bi nanijele štetu ne samo našem političkom subjektu, nego i cijelom srpskom narodu. Takođe, Izvršni odbor je donio odluku o raspuštanju Opštinskog odbora Andrijevica i imenovao Dejana Đurovića za koordinatora do imenovanja privremenog opštinskog odbora u tom gradu", zaključuje se u saopštenju

Bonus video: