Abazović prisustvovao prijemu kod kralja Čarlsa Trećeg

Prijemom su započele dnovnevne aktivnosti premijera u Londonu, a on je tim povodom istakao da je taj grad naredna dva dana najvažnija diplomatska adresa na svijetu, a Crna Gora "rame uz rame sa demokratskim zemljama"

5505 pregleda 13 komentar(a)
Abazović i kralj Čarls III, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i kralj Čarls III, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Dritan Abazović prisustvovao je juče prijemu koji je, povodom Konferencije o obnovi Ukrajine u Londonu, u Sent Džejms palati organizovao kralj Čarls Treći.

Tim prijemom su, kako je saopšteno, započele dnovnevne aktivnosti premijera u Londonu, a on je tim povodom istakao da je glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva naredna dva dana najvažnija diplomatska adresa na svijetu, a Crna Gora "rame uz rame sa demokratskim zemljama".

Abazović je, nakon prijema kod kralja, bio gost na neformalnom prijemu u rezidenciji britanskog ministra vanjskih poslova Džejmsa Kleverlija.

Iz kabineta premijera navode da je Abazović tokom prijema imao "srdačne susrete i razgovore sa brojnim zvanicama", među kojima su i premijer Ukrajine Denis Šmigalj, ministar vanjskih poslova te zemlje Dimitro Kuleba, bivši ministar odbrane Kanade Hardžit Sadžan, kao i "brojni drugi lideri iz cijelog svijeta".

"Nastavljamo dalje, promovišemo naš evroatlantski put i gradimo snažna međunarodna partnerstva", rekao je Abazović.

Bonus video: