Abazović sa ministrom spoljnih poslova Japana: Treba aktivnije raditi na otvaranju diplomatskih predstavništava

"Abazović je pohvalio imenovanje specijalnog ambasadora Japana za Zapadni Balkan, što je jasan indikator sve veće zainteresovanosti Tokija za region, pogotovo u svijetlu krupnih geopolitičkih promjena kojim svjedočimo."

2031 pregleda 6 komentar(a)
Abazović i Hajaši, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Hajaši, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović imao je danas susret sa ministrom spoljnih poslova Japana Jošimasom Hajašijem, na marginama Konferencije o rekonstrukciji Ukrajine u Londonu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

"Premijer Abazović je tokom razgovora pohvalio Inicijativu za Zapadni Balkan, pokrenute od strane Japana u cilju veće investicione prisutnosti u regionu. U tom smislu, imajući dosadašnje značajne investicione aktivnosti Japana na Zapadnom Balkanu predsjednik Abazović istakao je da postoji prostor za bližu saradnju u oblasti ekonomije, turizma, infrastrukture i digitalizacije.", navodi se u saopštenju.

"Uvažavajući potrebu za sadržajnijom saradnjom dvije zemlje, premijer Abazović ukazao je da bi u predstojećem periodu trebalo aktivnije raditi na otvaranju diplomatskih predstavništava, kako bi se u bližoj komunikaciji odredile sve oblasti od zajedničkog interesa. U tom smislu, Abazović je pohvalio imenovanje specijalnog ambasadora Japana za Zapadni Balkan, što je jasan indikator sve veće zainteresovanosti Tokija za region, pogotovo u svijetlu krupnih geopolitičkih promjena kojim svjedočimo.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: