Šehović: Neophodna stabilna prozapadna parlamentarna većina, jednostavno je za one koji hoće da razumiju

"Potrebno je da se umjesto nastavka prakse gledanja preko političkog nišana, postigne kompromis", kaza je Šehović

5115 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Šehović, Foto: Boris Pejović
Šehović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Damir Šehović ocijenio je da je potreban kompromis o evopskoj i evroatlantskoj budućnosti, a ne o prošlosti ili pak o sistemu vrijednosti na kojem crnogorsko društvo treba da počiva, jer se, kako kaže, usvajanjem Ustava na ta pitanja stavila tačka.

Šehović je, kako je saopšteno iz SD-a, poručio da je neophodna stabilna prozapadna parlamentarna većina za izgradnju stabilne prozapadne vlade.

"Ali ne bilo kakvu, nego dvotrećinsku ili makar tropetinsku, jer u suprotnom nećemo biti u prilici da konačno stavimo tačku na pitanja iz naše EU agende koja zahtijevaju kvalifikovanu većinu u Skupštini Crne Gore", dodao je on.

Za ovakav pristup je, smatra Šehović, potrebna politička hrabrost i spremnost da se izađe iz dosadašnjih "rovovskih podjela".

"Da se umjesto nastavka prakse gledanja preko političkog nišana, postigne kompromis. Svaki drugačiji pristup bi značio dalju razgradnju institucija, nastavak političkog lutanja, bezvlašća i društvene agonije, čega smo se nagledali pune dvije i po godine", naveo je on.

Šehović je zaključio je da je jednostavno "za one koji hoće da razumiju".

Bonus video: