CGO: Razgovor sa Milatovićem konstruktivan i otvoren, uloga predsjednika ključna u procesu evropskih integracija

"Veoma je važno što u situaciji kada se odlazeći premijer Abazović sve nervoznije, neprimjerenije i opasnije obrušava na kritički orijentisan dio NVO sektora, uz direktne prijetnje i pokušaje diskreditacije, samostalno i/ili uz pomoć aktera koji ga podržavaju, potpuno drugačiji pristup zauzima predsjednik države", kazali su iz CGO

7361 pregleda 5 komentar(a)
Sa jučerašnjeg sastanka NVO predstavnika i Milatovića, Foto: Screenshot/Twitter/CGO
Sa jučerašnjeg sastanka NVO predstavnika i Milatovića, Foto: Screenshot/Twitter/CGO

Odnos najviših zvaničnika prema kritičarima je najbolji pokazatelj njihovog demokratskog kapaciteta, ali i sistema koji pretenduju da izgrade, ocijenili su iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Iz te nevladine organizacije napisali su na Tviteru da je jučerašnji sastanak na kojem su učestvovali, a koji je predsjednik Crne Gore jakov Milatović organizovao sa predstavnicima NVO, bio otvoren, sadržajan i konstruktivan.

"Veoma je važno što u situaciji kada se odlazeći premijer Abazović sve nervoznije, neprimjerenije i opasnije obrušava na kritički orijentisan dio NVO sektora, uz direktne prijetnje i pokušaje diskreditacije, samostalno i/ili uz pomoć aktera koji ga podržavaju, potpuno drugačiji pristup zauzima predsjednik države", kazali su iz CGO.

Dodali su da su stava da se mora otvoriti širok i inkluzivan dijalog na temu "Kakva nam država Crna Gora treba?", te da se adresiranje pitanja evropskih integracija mora uključiti, kao polazni i integralni dio, vrijednosti.

"Predsjednik sa nespornim izbornim legitimitetom i u ovom procesu može imati ključnu ulogu, a CGO će podržati sve pozitivne iskorake, ali i kritikovati skretanja sa tog magistralnog puta", zaključili su.

Bonus video: