Usvojili "Vidovdansku deklaraciju", traže da se povuče priznanje Kosova

„Od političkih predstavnika pravoslavnog srpskog naroda Vijeće narodnih skupština i Srpski nacionalni savjet traže otvaranje javne i parlamentarne rasprave, a nakon toga i demokratsku referendumsku provjeru za sva pitanja i odluke koje među građanima Crne Gore već godinama unose razdor, podjele i netrpeljivost”, kazao je Momčilo Vuksanović

4913 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Vuksanović (arhiva), Foto: Boris Pejović
Vuksanović (arhiva), Foto: Boris Pejović

Srpski nacionalni savjet Crne Gore i Vijeće narodnih skupština Crne Gore usvojili su "Vidovdansku deklaraciju" u kojoj se traži poništenje odluke Vlade o priznanju Kosova.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vukanović na sjednici u Podgorici je podsjetio, kako je saopšteno, da je u pitanju obnavljanje njihovih ranijih inicijativa.

„Od političkih predstavnika pravoslavnog srpskog naroda Vijeće narodnih skupština i Srpski nacionalni savjet traže otvaranje javne i parlamentarne rasprave, a nakon toga i demokratsku referendumsku provjeru za sva pitanja i odluke koje među građanima Crne Gore već godinama unose razdor, podjele i netrpeljivost”, kazao je Vuksanović.

On je rekao da se današnjom sjednicom obnavlja rad Vijeća narodnih skupština Crne Gore, koje će "nastaviti svoju aktivnosti u borbi za prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori".

Bonus video: