Simonović: Svuda sam išao uzdignutog čela, Đukanović htio novi mandat da bi zadržao imunitet

Nekadašnji poslanik reagovao na saoštenje podgoričkog DPS-a

6601 pregleda 14 komentar(a)
Simonović (arhiva), Foto: Luka Zeković
Simonović (arhiva), Foto: Luka Zeković

Nekadašnji poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Vuksan Simonović reagovao je na jučerašnje saopštenje podgoričkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS-a su Simonovića nazvali "političkim ocem" funkcionera Demokrata i zamjenika gradonačelnice Podgorice Danila Šaranovića, koji je juče tužilaštvu dostavio dokumentaciju o navodnim zloupotrebama u gradskom preduzeću "Čistoća" tokom mandata bivšeg direktora Andrije Čađenovića (DPS).

"Poput svog političkog oca Vuksana Simonovića, koji je svojevremeno nosio nepostojeće dokaze u Bari, Danilo Šaranović, pripravnik-zamjenik je ponio gomilu papira u SDT. Kao što je to bio politički kraj Simonoviću, tako će i ovo biti Šaranoviću", saopštili su juče iz podgoričkog DPS-a.

Simonović u reagovanju, između ostalog, tvrdi da je saopštenje DPS-a pisao doskorašnji i dugogodišnji predsjednik te stranke Milo Đukanović.

On je, ponavljajući optužbe na račun Đukanovića za šverc duvana i krađe na izborima, ocijenio da se doskorašnji predsjednik države na nedavnim izborima ponovo kandidovao za tu funkciju da bi zadržao imunitet.

"Ja sam ponosan na sve moje puteve jer sam svuda išao uzdignutog čela, ni od koga se ne skrivajući", poručio je Simonović, podsjetivši da je na razgovor u Bari pošao na zvanični poziv državnog tužioca Italije u svojstvu predsjednika Komisije Skupštine Crne Gore koja se bavila švercom duvana.

"Svaka 'pobjeda' Mila Đukanovića bila je teški poraz države Crne Gore i svih njenih građana! Zato su ga građani onako, nedavno i definitivno ispratili i jasno mu rekli – Dosta je bilo tvojega Đukanoviću. Tačka", kazao je Simonović.

Bonus video: