Nikolić: Milatović pokušao da relativizuje krivicu Krivokapićeve i Abazovićeve vlade

"Činjenica je da Crna Gora nakon 30. avgusta 2020, dolaskom Krivokapićeve vlade, čiji je Milatović bio ministar, nazaduje u procesu evropskih integracija", rekao je Nikolić

4517 pregleda 16 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Predsjednik Crne Gore bi trebalo da ima objektivan odnos prema činjenicama, i nikako ne bi smio da ih tumači u skladu sa svojim političkim interesom, kako je to učinio Jakov Milatović, pokušavajući da relativizuje krivicu vlada koje su prevodili Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović za zaustavljanje Crne Gore na evropskom putu, saopštio je danas Andrija Nikolić, član Predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik u Skupštini Crne Gore.

On se oglasio povodom toga što je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas kazao da je do zastoja u evropskom putu došlo u periodu Vlade Duška Markovića (DPS).

"Činjenica je da Crna Gora nakon 30. avgusta 2020, dolaskom Krivokapićeve vlade, čiji je Milatović bio ministar, nazaduje u procesu evropskih integracija. O tome ubjedljivo govore izvještaji Evropske komisije (EK), koji su tokom posljednjeg trogodišta značajno kritičniji od svih prethodnih. Nova vlast koju je personifikovao sadašnji predsjednik Crne Gore, došla je kao neko ko je pretendovao da uvede veći red u državi, a nikad nijesmo imali veći nered", istakao je Nikolić.

On je rekao i da je tokom mandata prethodne dvije vlade, od kojih je Milatović bio ministar u jednoj, Crna Gora formalno zaustavljena na putu prema Evropksoj uniji (EU).

Bonus video: