Šćekić: Bulatović bio stub i primjer poštenja, odanosti svojoj zemlji i časti

"Momir Bulatović, prvi pravi predsjednik Crne Gore, koji je svojim ljudskim osobinama, čašću i poštenjem zaslužio da ga uvijek svi samo po dobru i sa velikim poštovanjem pamte i pominju"

10797 pregleda 35 reakcija 15 komentar(a)
Šćekić, Foto: Luka Zeković
Šćekić, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić, kazao je da ta stranka sa velikim pijetetom čuva sjećanje na bivšeg predsjednika Crne Gore Momira Bulatovića i vječitog predsjednika te partije.

"Momir Bulatović, prvi pravi predsjednik Crne Gore, koji je svojim ljudskim osobinama, čašću i poštenjem zaslužio da ga uvijek svi samo po dobru i sa velikim poštovanjem pamte i pominju. Ne samo danas, kada se obilježava godišnjica od njegove smrti, već se svakodnevno sjećamo njega, njegovih riječi i djela, njegovog dostojanstva, časti i poštenja. Lako je biti tu kada je dobro, ali treba ostati kada je najteže, a Momir nas je časno bodrio i bio uz nas, uz svoj narod, baš tada kada je bilo najteže. Bio je stub i primjer poštenja, odanosti svojoj zemlji i časti", naveo je Šćekić u saopštenju.

bulatović je, kako je naveo, bio oličenje pravog državnika, dosledan i u svim razgovorima iskren, odlučan i dostojanstven.

"Naši običaji, kultura, tradicija i crnogorske vrijednosti bili su mu okosnica u životu i radu i sa velikim zadovoljstvom ih je isticao i ponosio se njima. Bio je primjer stradanja zbog vjere u ljude, ali isto tako, ta osobina ga je izdvajala od drugih, od onih koji su mu okrenuli leđa u trenutku kada je trebalo stati uz njega. To je pokazalo njegovu ljudsku veličinu, vjeru, blagorodnost i dostojanstvo, a suprotno tome, njihovu gordost, nepoštovanje i nezasitivu ambiciju za ličnu korist. Ostao je uspravan kada su ga lomili oni koji nisu bili ni blizu njega, nipočemu. Što je svakako bilo tipično za crnogorske prilike bliže naše prošlosti - da se lome i sklanjaju najbolji...nažalost, tako je i danas".

Šćekić je naveo da je političku karijeru započeo na Bulatovićevim idealima i poštovanjem prema njemu.

"Divio sam se uvijek istrajnom stavu i njegovoj žrtvi za Crnu Goru. Sa velikim pijetetom se sjećam svih naših razgovora i čuvam sjećanje na njega, našeg vječitog predsjednika", naveo je Šćekić

Bonus video: