Đuričković Milatoviću: Sjećanje i poštovanje prema politici Bulatovića je uvreda za sve žrtve politike Miloševića

"Momir Bulatović će ostati upamćen kao političar dosljedan politici Slobodana Miloševića. Njegovu ljubav, ne prema Crnoj Gori, već porodici Milošević bio je spreman platiti životima crnogorske omladine, žrtvujući ih na ratištima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i sukobu sa civilizovanim svijetom tj. NATO-om"

6291 pregleda 13 komentar(a)
Đuričković, Foto: SD
Đuričković, Foto: SD

Međunarodni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Đuričković komentarišući izjavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića povodom četiri godine od smrti nekadašnjeg predsjednika Momira Bulatovića, kazao je da Milatović "počinje da pokazuje svoje pravo lice".

"Momir Bulatović će ostati upamćen kao političar dosljedan politici Slobodana Miloševića. Njegovu ljubav, ne prema Crnoj Gori, već porodici Milošević bio je spreman platiti životima crnogorske omladine, žrtvujući ih na ratištima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i sukobu sa civilizovanim svijetom tj. NATO-om", naveo je Đuričković.

Prema njegovim riječima Milošević će ostati upamćen i kao neko "čiji su sljedbenici vozom slali pripadnike bošnjačkog naroda na likvidaciju i jurišali put Tuzi da ih 'oslobode' od albanskog življa".

"Pamtimo ga i po 7. bataljonu koji je uspostavio u Crnoj Gori, čiji su topovi bili oko crnogorskih gradova, okrenuti ka gradovima", dodao je Đuričković.

On je kazao i da je Milatovićeva izjava "uvreda za sve žrtve Miloševićeve politike".

"Tvoje sjećanje i poštovanje prema politici Momira Bulatovića je uvreda za sve žrtve politike Miloševića, čiji je Momir bio sljedbenik za života. Sebe nazivaš predsjednikom svih građana? Polako ti spada evropsko perje i vidi se ko si i što si", zaključio je Đuričković.

Bonus video: