Nišić: Stigla je potvrda i iz EK, da imamo nezrelu i neodgovornu vlast koja nas bruka

"Da podsjetimo, EK je predstavila paket podrške za saobraćaj, energiju, životnu sredinu, privatni sektor... i ni u jednom nema projekata iz Crne Gore, a radi se o podršci od 2.1 milijardi eura."

5071 pregleda 15 komentar(a)
Nišić, Foto: SD
Nišić, Foto: SD

Irma Nišić, direktorica Socijaldemokrata (SD), reagovala je na saopštenje Evropske komisije (EK) da Crna Gora nije dobila finansijsku podršku jer je Vlada dostavila nepodobne i preuranjene projekte.

Nišič je istakla da "imamo nezrelu i neodgovornu vlast koja nas bruka", te da je EK predstavila paket podrške u od 2,1 milijarde eura, a da projekata iz Crne Gore nema.

"Ono što smo govorili prije 2 dana. Stigla je potvrda i iz EK, da imamo nezrelu i neodgovornu vlast koja nas bruka. Ne mogu ni da zamislim na šta su ličili projektni zadaci iz kuhinje post tehničkog premijera i sveznajućih ministara, vjerovatno misleći da rade pismeni na temu "Kako spriječiti trajno Crnu Goru da uđe u EU".", napisala je Nišić na Tviteru.

"Da podsjetimo, EK je predstavila paket podrške za saobraćaj, energiju, životnu sredinu, privatni sektor... i ni u jednom nema projekata iz Crne Gore, a radi se o podršci od 2.1 milijardi eura.", dodala je Nišić.

Istakla je da je naša Vlada dostavila preuranjene ili projekte nepodobne za finansiranje, pa je ocijenjeno da Crna Gora treba da nastavi sa sazrijevanjem za potencijalno ponovno podnošenje prijedloga.

"E pa, projekti su nezreli, ali ova Vlada je više nego dovoljno zrela za prošlost, a nepodobna za finansiranje od strane građana tek.", zaključila je Nišić.

Bonus video: