URA Nikšić: Nakon reakcije nadležnih odredićemo se povodom dalje podrške predsjedniku Opštine Nikšić

"Od javnih funkcionera, a pogotovo od nosioca državnih i lokalnih vlasti koje funkcije obavljaju u interesu svih građanki i građana najmanje što se očekuje je da poštuju državne simbole naše države."

15044 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

GP URA Nikšić oštro osuđuje svaki čin koji može čak i ukazati na nepoštovanje državnih simbola Crne Gore, saopšteno je iz te stranke.

"Od javnih funkcionera, a pogotovo od nosioca državnih i lokalnih vlasti koje funkcije obavljaju u interesu svih građanki i građana najmanje što se očekuje je da poštuju državne simbole naše države.", navodi se u saopštenju. Poručili su da nije za očekivati da država ikome „utjeruje” patriotizam, ali nije prikladno ni nipodaštavati emocije onih koji ih istinski osjećaju za svoju domovinu.

"Zato, smatramo da je obaveza države da zakonski sankcioniše nepoštovanje državnih simbola koje ima za cilj ponovno pravljenje vještačkog jaza na nacionalnoj osnovi među građanima. Zato tražimo od svih javnih službenika i funkcionera da se prema simbolima države, od koje im nimalo ne smeta da uredno i redovno primaju platu, odnose s poštovanjem, kako i dolikuje pozicijama na kojima se nalaze.", dodaju oni. "Na kraju, pozdravljamo pravovremenu reakciju nadležnih organa i vjerujemo da će se ovaj slučaj brzo zatvoriti do kraja. U skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem i konačnom odlukom nadležnih institucija povodom ovog događaja GP URA Nikšić će se odrediti i u dijelu dalje podrške aktuelnom predsjedniku Opštine.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: