DNP: Podrška Dajkoviću, jedini put ka EU je uz atmosferu mira i pomirenja

"DNP u cjelini podržava stav Dajkovića da uz svoje političke i građanske stavove ima puno pravo na miran građanski život kao i svi građani, i da niko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke po svom 'kreativnom' nahođenju", rekli su iz te partije

2314 pregleda 6 komentar(a)
Foto: DNP
Foto: DNP

Demokratska narodna partija (DNP) osudila je, kako su kazali, pokušaje zastrašivanja putem prijetnji, upućenih lideru Slobodne Crne Gore Vladislavu Dajkoviću. Pridružili su se njegovom apelu da policija i tužilaštvo reaguju na zakonit i blagovremen način.

"Ovo tim prije što DNP zna i vjeruje da je jedini put Crne Gore ka EU trasiran uz atmosferu mira i pomirenja, koji čine osnov svakog daljeg progresa, te u ovim ionako turbulentnim vremenima niko nema pravo da naruši dobar međuvjerski i međunacionalni sklad u našoj državi, i njen imidž kao takav. DNP u cjelini podržava stav Dajkovića da uz svoje političke i građanske stavove ima puno pravo na miran građanski život kao i svi građani, i da niko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke po svom 'kreativnom' nahođenju", saopštili su iz DNP-a.

"Vulgarne prijetnje suvišnih čuvara pravde i reda u Crnoj Gori ne samo što štetno djeluju u pokušaju raspirivanja latentnih konflikata, nego mogu dodatno odvraćati strane turiste od naše destinacije uz svakovrsne, pa i finansijske posljedice u jeku uspješne ljetnje sezone. Valjda nam je svima jasno da stranci preferiraju našu zemlju posebno zbog osjećaja da dolaze u oazu ljubaznog ophođenja, mira, tolerancije i iskrene dobrodošlice. A ono što posebno brine u nepristojnim porukama upućenim Dajkoviću jesu i nacionalne odrednice, pri kojima se uvredljivo govori na račun jednog naroda u Crnoj Gori", dodaju iz DNP-a.

Pozdravili su intervenciju podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti, kojom je pošiljalac poruka uvredljive sadržine već lociran.

"Želimo da vjerujemo da će ovaj nemili događaj na našoj društvenoj sceni uskoro biti sankcionisan i potisnut na marginu gdje mu je i mjesto. Takvi nemili postupci nikom nijesu potrebni u Crnoj Gori danas, osim možda nekim ekstremima, željnim bilo kakvog publiciteta pa i putem prijetnji javnim ličnostima. DNP na kraju ističe da je dobro što vrijeme nemira i atakovanja na javne ličnosti i sve građane postaje prošlost, i da svi moramo učiniti sve da Crna Gora i dalje biva prepoznata kao prijateljska destinacija za sve ljude dobre volje i namjere, bez dizanja tenzija i raspirivanja nacionalne mržnje sa bilo koje adrese", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: