DPS: Podnijet predlog za razrješenje Kovačevića, prilika da Demokrate i URA dokažu da štite Ustav, simbole...

"Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnoj Gori i prema njenim simbolima", kazali su iz OO DPS Nikšić

19923 pregleda 33 reakcija 25 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS

Iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) je saopšteno da su podnijeli predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. To je, kako su kazali, prilika Demokratama i GP URA-i da dokažu da štite Ustav, ugled države i njene simbole.

"Danas je, kako smo prethodno i najavili, Klub odbornika Evropski tim za Nikšić podnio prijedlog za razrješenje Marka Kovačevića, predsjednika Opštine Nikšić, zbog nepoštovanja Ustava Crne Gore, povrede ugleda države Crne Gore i javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola", navodi se u saopštenju DPS-a.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, dodali su iz DPS-a, u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnoj Gori i prema njenim simbolima.

"Najnoviji neprimjereni čin tokom intoniranja himne, prilikom obilježavanja jubileja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom, samo je vrhunac dosadašnjih činjenja Marka Kovačevića, koja imaju za cilj grubo vrijeđanje i ponižavanje države u kojoj vrši značajnu funkciju", piše u saopštenju.

Da je naša aktuelna inicijativa opravdana, kazali su oni, i ima pravno utemeljenje, pokazuje i reakcija Osnovnog državnog tužilaštva koje je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu, što je, prema njihovim riječima, jasan pokazatelj da isti nije dostojan funkcije predsjednika.

"Naglašavamo da je ova inicijativa još jedan test za one partije koje sebe na papiru nazivaju braniteljima nacionalnih interesa, koje su istovremeno i konstituenti lokalne vlasti u gradu pod Trebjesom, te da preostaje da vidimo kakav će odgovor dati ili opravdanje pronaći na sjednici, koja mora biti zakazana po hitnom postupku, povodom sramnog čina koji je odraz uličarskog ponašanja prvog čovjeka našeg grada", stoji u saopštenju OO DPS Nikšić.

Bonus video: