Đurašković: Sjajan rezultat SDP, glasovi koji nedostaju će se osvojiti ako dođe do ponavljanja na još jednom mjestu

"Debakl onih "patriota" koji su i danas parama i pritiscima učinili sve da ne osvojimo i ovih 60 glasova"

44246 pregleda 136 reakcija 128 komentar(a)
Đurašković, Foto: Mediabiro.tv
Đurašković, Foto: Mediabiro.tv

Nosilac izborne liste Socijaldemokratske partije (SDP) "Za našu kuću" na parlamentarnim izborima i gradonačelnik prijestonice Cetinje, Nikola Đurašković saopštio je večeras da je SDP ostvario sjajan rezultat na danas ponovljenim izborima na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II.

"Sjajan rezultat SDP-a na Cetinju, 375 glasova od 454 izašla birača. Nedostaje 60 glasova koji će se sigurno osvojiti ako dođe do očekivanog ponavljanja na još jednom biračkom mjestu. Debakl onih "patriota" koji su i danas parama i pritiscima učinili sve da ne osvojimo i ovih 60 glasova. Mozda se nekada i zastide svog "patriotizma". Hvala svim građankama i građanima i svim političkim subjektima i pojedincima koji su nas iskreno podržali", napisao je Đurašković na Fejsbuku.

Na danas ponovljenom glasanju na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II na Cetinju, Socijaldemokratska partija (SDP) dobila je 375 glasova, objavio je na svom Tviter nalogu Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

SDP je tako ostao ispod cenzusa za ulazak u Skupštinu Crne Gore.

Prema podacima CDT, koalicija Zajedno koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je 51 glas.

Prema istim podacima, Pokret Evropa sad (PES) dobio je 16 glasova, koalicija Hrabro se broji koju čine Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA osvojila je tri glasa, Hrvatska građanska inicijativa (HGI) dva, a Pravda za sve i Pokret Preokret po jedan glas.

CDT je objavio da je od 672 upisanih birača glasalo njih 454, a da je pet glasačkih listića proglašeno nevažećim.

Glasanje na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II ponovljeno je nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu SDP protiv rješenje Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi parlamentarne izbore na tom biračkom mjestu.

SDP je žalbu podnio zbog, kako su kazali, nepoklapanja broja kontrolnih listića sa brojem birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

Na parlamentarnim izborima 11. juna, na ovom biralištu, koalicija Zajedno koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je 125 glasova, SDP 122, a Pokret Evropa sad 49 glasova.

SDP-u je za parlamentarni status bilo potrebno dodatnih 295 glasova.

Bonus video: