PES: Cijenimo odgovoran potez Leposavića

"Odluka "Pravde za sve" predstavlja cjelishodan korak u pravcu odblokiranja demokratskih procesa u Crnoj Gori i važnu stepenicu u susret konstituisanju legitimnog, na izbornoj volji formiranog, saziva skupštine, a samim tim i nesmetanom formiranju nove vlade", rekli su iz PES-a

11813 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Pokret Evropa sad, Foto: Evropa sad
Pokret Evropa sad, Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) pozdravio je odluku nosioca liste "Pravda za sve" Vladimira Leposavića da povuče žalbu predatu Ustavnom sudu, kazali su iz te partije.

Oni su ocijenili da je takva odluka odgovorna prema aktuelnom političkom momentu.

"Odluka "Pravde za sve" predstavlja cjelishodan korak u pravcu odblokiranja demokratskih procesa u Crnoj Gori i važnu stepenicu u susret konstituisanju legitimnog, na izbornoj volji formiranog, saziva skupštine, a samim tim i nesmetanom formiranju nove vlade", rekli su iz PES-a.

Leposavić je potvrdio da je zbog mogućnosti da Socijaldemokratska partija (SDP) na ponovljenim izborima ostvari parlamentarni status odlučio da povuče sve žalbe koje su predali Ustavnom sudu.

"Nakon ponovljenih izbora na Cetinju je svakom dobronamjernom bilo jasno da je posrijedi svojevrsni izborni inženjering kojim se željela promijeniti izborna volja iskazana 11. juna i silu na sramotu u parlament ugurati politička partija koja prije mjesec dana nije prešla cenzus, čime bi se dodatno odložilo okončanje izbornog procesa, a samim tim produžio vijek nefunkcionalnim institucijama", kazali su iz PES-a.

Iz te partije su zaključili da se ovim otvara prostor da ključne državne institucije "konačno budu odblokirane".

Bonus video: