Brajović: Ustavni patriotizam temelj države i ideja nove generacije političara

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić pozvao mladu generaciju političara Crne Gore da se okupe oko koncepta ustavnog patriotizma, što iz Crnogorske pozdravljaju pozivaju i druge političke partije, aktere i građane da se upoznaju sa sadržajem deklaracije koju je Crnogorska predstavila javnosti
70 pregleda 5 komentar(a)
Đorđije Brajović, Foto: Crnogorska
Đorđije Brajović, Foto: Crnogorska
Ažurirano: 03.09.2017. 12:52h

Ideja ustavnog patriotizma, koja je temeljni koncept razvoja države i ugrađena u Cetinjsku rezoluciju o budućnosti Crne Gore od 28. januara ove godine, ideja je za koju u Crnogorskoj vjeruju da treba biti osnova na kojoj će se Crna Gora razvijati i stvarati bolji uslovi za život građana, kazao je danas potpredsjednik Crnogorske, Đorđije Brajović.

On je kazao da je tada upućen apel i drugim političkim snagama da se okupe oko ovog koncepta.

Brajović podsjeća da je, ubrzo nakon toga, oko ovog koncepta, već u maju mjesecu, i u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti organizovana tribina “O ustavnom patriotizmu” na kojoj je govorio ugledni prof. dr Ilija Vujačić.

"Lideri pojedinih parlamentarnih partija poput gospodina Ranka Krivokapića afirmativno su govorili o ovoj koncepciji u pogledu daljeg razvoja politike u Crnoj Gori," kazao je Brajović.

On dodaje da je najmlađi poslanik crnogorskog parlamenta Miloš Nikolić pozvao juče mladu generaciju političara Crne Gore da se okupe oko koncepta ustavnog patriotizma, što iz Crnogorske pozdravljaju pozivaju i druge političke partije, aktere i građane da se upoznaju sa sadržajem deklaracije koju je Crnogorska stavila javnosti na uvid.

“Prihvatanjem načela iz Cetinjske rezolucije postižemo ono što smo zapisali u samom dokumentu da u našoj državi budemo svi slobodni i jednaki, kao svoji na svome. Lojalnost državi u kojoj živimo i okrenutost ka budućnosti i rješavanju otvorenih pitanja koja se tiču budućnosti nas i naše djece moraju biti prioritet”, izjavio je Brajović.

Kazao je da je vrijeme da "podjele i rasprave iz prethodnih epoha ostavimo iz nas."

"Naša odgovornost je da stvorimo zajednicu svih građana i zato mi u Crnogorskoj ovaj apel vidimo kao korak naprijed i kao poruku da je naš predlog da izgradimo konsenzus o ustavnom patriotizmu kao temelju naše države dobar. Mi u Crnogorskoj ćemo nastaviti da osnažujemo principe i vrijednosti koji nas spajaju i podstičemo građansku integraciju i razvitak naše države”, zaključio je Brajović.

Bonus video: