Pavićević: Trebalo je sa razgovorima krenuti unutar koalicije, zvanični pregovori iduće sedmice

Predsjednik CIVIS-a kazao da do sada nije prisustvovao nezvaničnim razgovorima o formiranju vlade

36350 pregleda 121 reakcija 47 komentar(a)
Pavićević, Foto: Boris Pejović
Pavićević, Foto: Boris Pejović

Srđan Pavićević, predsjednik Saveza građana CIVIS i poslanički kandidat sa liste koju je na parlamentarnim izborima 11. juna predvodio Pokret Evropa sad, kazao je kako očekuje da iduće sedmice počnu zvanični pregovori o formiranju vlade.

U izjavi za "Vijesti" je rekao kako se nada ozbiljnom razgovoru, jer se, ističe, radi o ozbiljnim temama.

Kazao je da CIVIS do sada nije prisustvovao nezvaničnim razgovorima.

"Lično sam u jednom intervjuu rekao da takvu vrstu komunikacije, tog nivoa ozbiljnosti ne prihvatam tako rado. Nisam imao dosad nikakav razgovor striktno vezan za konstituisanje vlade. Jasno je da bi nakon faze nezvaničnih razgovora trebalo da uslijedi i zvanična, nadam se da ćemo biti sagovornici i da ćemo morati da razmijenimo ideje i vizije, jer je to neophodno da budemo harmoničan tim", rekao je Pavićević "Vijestima", upitan kako ocjenjuje tok dosadašnjih pregovora, zašto CIVIS ne prisustvuje tim razgovorima i da li to znači da lider PES-a Milojko Spajić ima njihovu blanko podršku.

Kazao je da je Spajiću i klubu poslanika na jednom sastanku rekao kako misli da strateški drugačije vide stvari.

"Smatrao sam da je bliža koncepcija da se krenulo sa razgovorima 'u kući' i dovede do neke faze razumijevanja i čvrstog kompromisa, i onda ići na eksterne razgovore. On (Spajić) se očigledno odlučio na drugu varijantu, smatrajući da među prvim saveznicima neće imati disonanci", naveo je Pavićević.

Rekao je da je CIVIS pokazao "veliku političku širinu" i bio jedina i prva parlamentarna struktura koja je podržala predsjedničkog kandidata PES-a u prvom krugu izbora.

Bonus video: