SNP: Petnaest odbornika DPS-a i kupljeni doskorašnji odbornik DF-a srušiće aktuelnu vlast u Andrijevici

"Zašto je dobar i častan rad predsjednika Opštine Andrijevica, Željka Ćulafića zasmetao pojedincima, onima koji su godinama urušavali ugled ovog grada i koji su sve vrijeme radili na štetu građana?"

37383 pregleda 37 reakcija 37 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Vanredna sjednica Skupštine Opštine Andrijevica zakazana je sjutra, sa jednom tačkom Dnevnog reda - smjena predsjednika Opštine Andrijevica Željka Ćulafića, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Naime, petnaest odbornika DPS-a, koji su nakon dužeg vremena 30. avgusta 2020. godine voljom građana prešli u opozicione odborničke klupe, a koji su kriminalnim djelatnostima, što se u poslednje vrijeme kao jedan od dokaza može vidjeti iz SKY aplikacije, i koji su kao dio tridesetogodišnjeg režima, pravili privatnu svojinu unutar Opštine, i kupljeni doskorašnji odbornik Demokratskog fronta Miomir Dragović srušiće aktuelnu vlast u Andrijevici i nastaviti sa nelegalnim upravljanjem i urušavanjem ove sjeverne opštine", navodi se u saopštenju SNP-a.

Oni su pozivali Specijalno državno tužilaštvo da ispita "ovu naizgled političku korupciju, koja ima sve karakteristike nekih drugih korupcija i primat kriminalnih djelatnosti, koje su između ostalog vezane za eksploataciju kamena, a za koje su već godinama unazad zadužene, javnosti dobro poznate, tajkunske firme visokih funkcionera DPS-a."

"Radi podsjećanja šire javnosti, Vlada Crne Gore je u septembru 2022. godine odložila usvajanje Informacije o realizaciji konkursa za dostavljanje ponuda za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju ukrasnog kamena „Žoljevica“, u opštini Andrijevica s Predlogom odluke o dodjeli koncesije i Predlogom ugovora o koncesiji", piše u saopštenju.

Istakli su da je Vlada Crne Gore zbog jake kritike ministara iz redova SNP-a, nije dala saglasnost da DPS firme dobiju koncesiju na trideset godina za eksploataciju ukrasnog kamena u Andrijevici.

"Zašto je dobar i častan rad predsjednika Opštine Andrijevica, Željka Ćulafića zasmetao pojedincima, onima koji su godinama urušavali ugled ovog grada i koji su sve vrijeme radili na štetu građana? Šta su i kakvu korist dobili bivši potpredsjednik Opštine Vesko Raketić i kupljeni Miomir Dragović", upitali su iz SNP-a.

Poručili su da će zaustaviti svaki vid zloupotrebe državnih resursai, "jer za našu partiju prioritet je, uvijek bio i biće, opšte dobro svih građana Crne Gore."

"Kupljenom odborniku SO Andrijevica Miomiru Dragoviću, poručujemo da mu nećemo dozvoliti da se resursi Opštine Andrijevica i njenih građana opet koristi za svrhe DPS kriminalnih organizacija, i nećemo dozvoliti da se zbog ličnog profiterstva i izdaje kalja tradicija i ugled Vasojevića, koji su uvijek predstavljali primjer mudrosti i herojstva. Poručujemo mu i to da će na svom obrazu i savjesti nositi teret nelegalnih i kriminalnih djelatnosti pojedinaca, koje će nastajati na štetu svakog građanina Andrijevice, kakav je slučaj bio i ranije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: