ZBCG: Spremni smo za razgovore sa PES-om, sprovesti volju građana

"Dijelimo uvjerenje da je za političko-ekonomsku stabilnost na unutrašnjem planu i evropske integracije na spoljnom planu - najvažnije da sprovedemo volju naroda, uz ideju inkluzije i integracije", ističu iz koalicije

32010 pregleda 490 reakcija 285 komentar(a)
Nosilac liste ZBCG Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Nosilac liste ZBCG Milan Knežević, Foto: Boris Pejović

Iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” poručili su da su, nakon proglašenja konačnih rezultata izbora, spremni za razgovore sa Pokretom Evropa sad i ostalim strankama.

"Uvažavajući činjenicu da je Pokret Evropa sad osvojio prvo mjesto u rezultatskom bilansu, a imajući u vidu da je njihov lider Milojko Spajić najavio da će razgovore o formiranju nove vlade započeti odmah po objavljivanju konačnih rezultata, obavještavamo javnost i kolege, da je naša koalicija otvorena i spremna za razgovore sa PES-om i ostalim političkim subjektima", navodi se u saopštenju.

Koalicija "Za budućnost Crne Gore", kako su kazali, ostaje "privržena principu neporecivosti i neprikosnovenosti izborne volje", kao i "drugim političkim standardima na osnovu kojih se formira vlast u razvijenim demokratijama, a koje afirmiše i Ustav naše države".

"Dijelimo uvjerenje da je za političko-ekonomsku stabilnost na unutrašnjem planu i evropske integracije na spoljnom planu - najvažnije da sprovedemo volju naroda, uz ideju inkluzije i integracije", ističu iz ZBCG.

U tom duhu, kako su kazali, očekuju "najavljeni poziv na razgovore", spremni da pruže "optimalan doprinos u anticipaciji političke, ekonomske i bezbjednosne stabilnosti Crne Gore".

Iz ZBCG su pozdravili jučerašnje proglašenje konačnih rezultata vanrednih parlamentarnih izbora od 11. juna, te zahvalili građanima na učešću na izborima i doprinosu demokratskom procesu.

"Na osnovu konačnih rezultata izbora, sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da je tridesetavgustovska društveno - politička većina definitivno odnijela ubjedljivu pobjedu. Izborne liste koje su osnovale tridesetavgustovsku većinu, kao i one koje su iz nje nastale, osvojile su zbirno 50 mandata u novom sazivu Skupštine Crne Gore. Cijenimo da je to snažan doprinos naroda demokratskim procesima koje smo zajedno započeli prije tri godine", navodi se u saopštenju.

Bonus video: