Vujović: Ustavni sud i DIK su partijski bič, za njih zakon ne važi

"Na ovakvoj sistemskoj truleži i svaka Vlada koja se uspostavi biće trula", kazao je generalni sekretar SDP-a

12256 pregleda 139 reakcija 139 komentar(a)
Vujović, Foto: SDP
Vujović, Foto: SDP

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović kazao je da je izborni proces pokazao "slom institucija i vladavine prava".

Ocijenio je da za Ustavni sud, koji je juče odbio prigovor te partije, kao ni Državnu izbornu komisiju, koja je potom proglasila konačne rezultate vanrednih izbora - zakon ne važi.

"Ustavni sud i DIK (ĉast izuzecima) su običan partijski bič i ništa više - pravno zastiđe. Za njih zakon ne važi - oni poštuju 'samo sud svoje partije'. Na ovakvoj sistemskoj truleži i svaka Vlada koja se uspostavi biće trula", napisao je Vujović na Tviteru.

SDP je tražio ponavljanje glasanja na biračkom mjestu u Srednjoj školi “Braća Selić”u Kolašinu, za koje je nosilac liste "Pravda za sve" Vladimir Leposavić povukao ustavnu žalbu.

Vujović je juče, prije odluke suda i proglašenja rezultata, istakao da je na snazi "nikad osporeno" rješenje Opštinske izborne komisije o poništenju izbora na tom biralištu, rekavši da ne postoji "teorijska šansa" da se utvde konačni rezultati izbora dok se glasanje ne ponovi.

SDP-u je, nakon ponovnog glasanja na jednom cetinjskom biralištu prošle subote, nedostajalo oko pedeset glasova da pređe cenzus i ostvari dva poslanička mjesta.

Bonus video: