Dačić: Loša vijest će biti ako nova vlada Crne Gore bude bez Srba

"To je loša poruka da će se nastaviti negativan odnos prema Srbima", kazao je ministar spoljnih poslova Srbije

17234 pregleda 131 reakcija 117 komentar(a)
Dačić, Foto: BETAPHOTO
Dačić, Foto: BETAPHOTO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da će "loša vijest biti ako nova vlada Crne Gore bude bez Srba, kojih ima oko trideset odsto u toj zemlji".

On je u intervjuu Politici rekao da će to biti "loša poruka da će se nastaviti negativan odnos prema Srbima".

Dačić je naveo i da je posjeta predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića Srbiji bila vrlo važna, da je i protekla u najboljoj mogućoj atmosferi.

"Poslije dugo vremena imali smo važan sastanak na najvišem nivou, na nivou dva predsjednika, i potvrdilo se da su Srbija i Crna Gora dvije najbliže države u regionu, a tako i treba da bude. Važno je što je predsjednik Milatović poslije Brisela u svoju prvu posjetu došao baš u Beograd, jer je i to jak signal da se naši odnosi normalizuju i da sa političkim promjenama u Podgorici idemo još bliže jedni drugima. Imamo dosta neriješenih pitanja iz prošlih godina, pa i decenija, ali pokazalo se da sada imamo otvorenu i prijateljsku komunikaciju, pa ćemo probleme mnogo lakše rješavati. Bar se nadamo. Loša vijest će biti ako nova Vlada Crne Gore bude bez Srba, kojih ima oko trideset odsto u toj zemlji. To je loša poruka da će se nastaviti negativan odnos prema Srbima", rekao je Dačić.

Upitan da li je Srbija već odlučila ko će biti novi ambasador u Crnoj Gori i da li je to znak da se odnosi pomjeraju sa mrtve tačke, odgovorio je:

"Slanje ambasadora je jedno od tih pitanja, o njemu su razgovarali predsjednici Vučić i Milatović, i ja sam siguran da ćemo vrlo brzo imati rješenja i u Podgorici i u Beogradu. Srbija i Crna Gora su zaslužile da imaju najbolje odnose".

Bonus video: