CGO: Vlada Abazovića obara rekorde kada su u pitanju imenovanja i razrješenja funkcionera

"Kod Abazovića se bilježi enorman rast u proteklih nekoliko mjeseci"

13947 pregleda 179 reakcija 22 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Vlada premijera Dritana Abazovića obara rekorde kada su u pitanju imenovanja i razriješenja funkcionera, u odnosu na Vlade koje su vodili Zdravko Krivokapić i Duško Marković, saopšteno je danas iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Iz te nevladine organizacije (NVO) su kazali da su protekle tri godine, politički život Crne Gore obilježile i tri Vlade u tehničkom mandatu, koje su trajale različito - nepuna dva mjeseca - Vlada Zdravka Krivokapića, tri mjeseca - Vlada Duška Markovića, i još trajućih 11 mjeseci - Vlada Dritana Abazovića.

"Sve ove Vlade su vršile imenovanja i razriješenja funkcionera, a to se najmanje bilježi u Vladi Krivokapića, slijedi Vlada Markovića, dok rekorde obara Vlada Abazovića. Imenovanja i razriješenja kod Markovića i Krivokapića bila su mjesečno na približnom nivou, a kod Abazovića se bilježi enorman rast u proteklih nekoliko mjeseci, pa tako u avgustu 2022. nije bilo nijednog imenovanja dok je u maju 2023. godine ta Vlada imenovala oko 250 funkcionera", poručili su iz CGO.

Bonus video: