Tičić: Vlast u Budvi klinički mrtva, može se izbaviti samo novim izborima

"Odluka jednog broja odbornika vlasti da ne omogući održavanje današnje sjednice, znači da više ne postoji ni formalna većina u lokalnom parlamentu Budve"

11507 pregleda 20 reakcija 19 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Lider budvanskog DPS-a Milan Tičić kazao je da Budva više ni formalno nema vlast.

“Današnji propali pokušaj da se održi sjednica lokalnog parlamenta surova je potvrda da se Budva nalazi u političkoj provaliji iz koje se može izbaviti samo na novim lokalnim izborima", kazao je Tičić.

On je poručio da će perjanice lokalne vlasti na čelu sa "delegitiminisanim predsjednikom Skupštine Nikolom Jovanovićem" koji, kako tvrdi, zloupotrebljava govornicu Skupštine iako ne postoji kvorum, morati da se suoče sa realnošću na više nivoa.

"Prvo: odluka jednog broja odbornika DF-a da ne omoguće održavanje današnje sjednice, znači da više ne postoji ni formalna većina u lokalnom parlamentu Budve, i da Nikola Jovanović nema podršku DF-a da ostane na mjestu predsjednika Skupštine. Drugo: stanje u Budvi je neredovno i nenormalno, jer se predsjednik opštine Milo Božović nalazi u spuškom zatvoru, odakle pokušava da upravlja gradom preko Nikole Jovanovića i da predlaže dnevni red za skupštinska zasijedanja. I treće: bez obzira što se u Budvi više ne zna, jesu li DF, Demokrate i URA i dalje koalicioni partneri, zna se da lokalna vlasti u Budvi više nema legitimitet da upravlja gradom, i to prije svega zbog činjenice da je lokalni Demokratski front, za samo osam mjeseci, od oktobra do juna, izgubio više od tri hiljade glasova", rekao je Tičić.

Poručio je da je vlast u Budvi klinički mrtva i da bi svako dalje odbijanje da se mandat vrati u ruke građana, predstavljalo dalju zloupotrebu vlasti, a samim tim i građana Budve.

"Današnje slike iz našeg grada tipičan su primjer bezvlašća koje se kao virus širi po crnogorskim opštinama, i zato su Budvi hitno potrebni izbori i nova vlast koja neće upravljati gradom iz zatvora.".

Bonus video: