Abazović sa Abdul-Azizom: Dobri politički odnosi Crne Gore i Saudijske Arabije osnov za jačanje ekonomske saradnje

"Uvažavam mudru politiku Crne Gore i njenog političkog vođstva prema vjerskim zajednicama na planu očuvanja međuvjerskog sklada", kazao je Abdul-Aziz

4377 pregleda 5 komentar(a)
Abdul-Aziz sa Abazovićem, Foto: Vlada Crne Gore
Abdul-Aziz sa Abazovićem, Foto: Vlada Crne Gore

Frekvencija kontakata na najvišem nivou potvrda je dobrih politčkih odnosa Crne Gore i Saudijske Arabije što je dobra osnova za jačanje ekonomske i ukupne saradnje dvije zemlje.

To je zaključeno na sastanku predsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministra islamskih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Abdul-Latif bin Abdul-Aziz Al Šeik-a koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, izrazio zadovoljstvo zbog posjete ministra islamskih poslova Saudijske Arabije Crnoj Gori i kazao da se politički kontakti na najvišem nivou reflektuju i na ukupnu saradnju dviju zemalja.

"On je podsjetio na značaj uspostavljanja avio linije Rijad-Podgorica, te iskazao uvjerenje da će to doprinijeti jačanju saradnje u domenu turizma, ali i u drugim oblastima od obostranog interesa", navodi se u saopštenju.

Abdul-Aziz Al Šeik zahvalio na prijemu i kazao da je susret još jedna prilika da se razmijene mišljenja i unaprijedi saradnja sa Crnom Gorom.

"Izražavam poštovanje prema Vašim naporima i uspjesima ostvarenim u vrlo kratkom periodu” kazao je ministar i istakao da posebno uvažava "mudru politiku Crne Gore i njenog političkog vođstva prema vjerskim zajednicama na planu očuvanja međuvjerskog sklada".

Dodaje se da su sagovornici razmijenili mišljenje o namjeri Saudijske Arabije da se kandiduje za domaćina EXPO 2030, te mogućnosti za otvaranje ambasade Crne Gore u Rijadu.

Fejzić, Abdul-Aziz i Abazović
Fejzić, Abdul-Aziz i Abazovićfoto: Vlada Crne Gore

Na sastanku kome je prisustvovao i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić bilo je, kako je saopšteno, riječi i o jačanju vjerske infrastrukture i podrške Islamskoj zajednici.

Bonus video: