Ivanović: Stekli su se uslovi za raspuštanje Skupštine, nijesu dorasli da vode Budvu

On je poručio da je bilo kvoruma danas bi o tačkama dnevnog reda diskutovao na sjednici

5794 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Odbornik Građanskog pokreta URA Ivan Ivanović kazao je da nije prisustvovao sjednici jer nije želio da daje legitimitet onima koji nijesu dorasli da upravljaju gradom.

„Kao što vidite, ja sam se danas pojavio u sali Skupštine opštine sa namjerom da pristustvujem sjednici, međutim vidjeli ste da vladajuća većina iz redova nekadašnjeg DF-a koja ima apsolutnu većinu nje mogla da obezbijedi kvorum iz svojih redova i naravno da nijesam eluo da dajem bilo kakav legitimitet nekome ko nije dorastao da vodi grad. To nema apsolutno nikakve veze sa odukama koje su bile na dnevnom redu, prije sve ga sa odlukom oko preuzimanja Luke Budva, Budve kao evropske prijestonice kulture… Sve smo te odluke podržali na kolegijumu“, kazao je Ivanović koji je sve vrijeme bio u skupštinskom holu, gdje je nakon sjednice imao verbalni okršaj sa dijelom odbornika i sekretara aktuelne gradske vlasti.

On je poručio da je bilo kvoruma danas bi o njima na sjednici diskutovao.

„Zaista, vidio da su se stekli uslovi da se ova skupština raspusti jer ovo je presedan da jedna partija koja ima apsolutnu većinu ne može da skupi svoje odbornike da održi sjednicu. Sve insinuacije koje su izrečene na sjednici odbacujem, ništa od toga nije tačno. Luka Budva treba da bude u državnom vlastništvu, naravno treba da se nađe model kako sa ljudima koji su je do sada držali da se izvrši preuzimanje. Svakako, ako je Opštia Budva nesposobna da preuzme Luku Budva i da na upravljanje Komunalnom ili nekom drugom preduzeću, mislim da Vlada treba da luku da na upravljanje Morskom dobru ili oformi neko preduzeće koje će njome upravljati“, naglasio je Ivanović.

Bonus video: