Danilović: Ako Vlada ima podršku manje od 48 poslanika, tražimo da koalicija oko PES u njoj ima 51 odsto

Danilović je poručio da neće podržati da bilo koja stranka dobije više nego što joj pripada po izbornom rezultatu

52956 pregleda 55 reakcija 54 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ujedinjena Crna Gora i Pokret Evropa sad do sada nisu razgovarali o pozicijama u Vladi, niti ćemo to raditi dok ne bude jasno ko će sve biti u vladajućoj koaliciji, rekao je predsjednik Ujedinjene Goran Danilović.

On je poručio da je za njih redosled poteza jasan i da se neće pogađati.

"Prvo: da vidimo ko je unutra, a ko nije, koliko mandata ima većina, koji su ciljevi i zadaci Vlade, šta su prioriteti. Podrazumijeva se da neformalno razgovaramo i to često, s tim što sam javnosti ranije poručio da ćemo biti strpljivi. Moja procjena je, za razliku od medijskih, da neće ići ni tako brzo, ni tako lako", rekao je Danilović i dodao da nisu za tijesnu većinu ukoliko su zahtjevi potencijalnih partnera razumni i korektni.

Danilović je poručio da neće podržati da bilo koja stranka dobije više nego što joj pripada po izbornom rezultatu.

"Ako neko misli da je upravo zbog toga idealna većina od 41, mora znati da uz našu podršku jagme biti neće. Nećemo podržati da u većini manjoj od 48 mandata koalicija oko PES-a ima manje od 51 odsto. Nećemo podržati da po nas ključni resori, (poput prosvjete i kulture, a ima ih još) budu moneta za kusuranje i namirivanje nezadovoljnih - to ne može", napisao je Danilović na Fejsbuku.

Navodi da su, ako sve to može da se završi bez Ujedinjene, spremni da čestitaju i ne budu smetnja.

"Dakle, nikakav spektakl, samo pravila, procedure i jasan stav prema javnosti. Strpljenje je vrlina", zaključio je Danilović.

Bonus video: