Bečić: Crna Gora treba da dobije jaku većinsku vladu, momenat da pokažemo odgovornost

Iz Demokrata su sinoć "Vijestima" saopštili da su im prihvatljivi principi koje je juče poslao Spajić

68539 pregleda 155 reakcija 102 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Luka Zeković
Sa sastanka, Foto: Luka Zeković

Zbog stabilnosti političkih procesa, Crna Gora treba da dobije jaku političku vladu koja će biti zasnovana na principima koju je ponudio Pokret Evropa sad (PES), poručio je lider Demokratska Aleksa Bečić nakon sastanka sa predstavnicima PES-a o formiranju vlade.

Kazao je da je ovo bio još jedan u nizu konstruktivnih sastanaka i da je potvrdio perfektnu saradnju između dva politička subjekta.

"Prenijeli smo rukovodstvu PES-a da prihvatamo principe za formiranje vlade. Crna Gora treba da dobije jaku većinsku vladu i dobar je momenat da svi pokažemo odgovornost. Demokrate su tu da daju konstruktivan doprinos", poručio je Bečić.

Demokrate i PES
foto: Luka Zeković

Na pitanje da li je bilo riječi o podjeli resora, odgovorio je da su razgovarali o principima, ne iznoseći detalje jer je, kako je kazao, dogovor da pošalju zajedničko saopštenje.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, generalni sekretar Boris Bogdanović i funkcioner Momo Koprivica stigli su u prostorije Pokreta Evropa sad gdje će sa liderom ovog pokreta Milojkom Spajićem razgovarati o formiranju vlade.

Na sastanku su i funkcioneri PES-a, Tihomir Dragaš i Boris Pejović.

Iz Demokrata su sinoć "Vijestima" saopštili da su im prihvatljivi principi koje je juče poslao Spajić.

Iz te partije je rečeno da su predočeni principi PES-a u potpunosti saglasni njihovim dugogodišnjim programskim opredjeljenjima, političkom djelovanju i svim prethodno potpisanim sporazumima.

Spajić je prethodno razgovarao sa liderima koalicije Za budućnost Crne Gore Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem.

Za danas je bio planiran i sastanak Spajića sa predstavnicima Bošnjačke stranke (BS), koji je ipak u srijedu popodne otkazan, zbog, kako su kazali iz BS "ranije preuzetih obaveza".

Novi krug sastanaka će biti održan sjutra kada će se PES sastati sa predstavnicima koalicija Albanski forum i Abanska alijansa, Socijalističkom narodnom partijom i Hrvatskom građanskom inicijativom.

Bonus video: