Ibrahimović razgovarao sa ambasadorkom Italije: Proevropska Vlada da fokus stavi na realizaciji evropske agende

"Samo na taj način ćemo poslati poruku građanima, ali i našim međunarodnim partnerima da je naš cilj EU”, kazao je Ibrahimović

3425 pregleda 24 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Bošnjačka stranka
Foto: Bošnjačka stranka

Crnoj Gori je potrebno da što prije dobije Vladu koja će fokus svog djelovanja staviti na realizaciji evropske agende, kako bi Crna Gora postala prva naredna članica EU, zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića i ambasadorke Italije u Crnoj Gori Andreine Marsele.

Iz Bošnjake stranke (BS) kazali su da su Ibrahimović i Marsela razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji, evropskom putu Crne Gore, kao i o odnosima dvije države.

Ibrahimović je, navodi se, kazao da je Crna Gora dugo godina bila predvodnik integracija u regionu i da evropska agenda mora biti u vrhu prioriteta nove Vlade.

“Ukoliko želimo da ubrzamo naš evropski put, jasno je da je preduslov svega toga da dobijemo proevropsku Vladu. Samo na taj način ćemo poslati poruku građanima, ali i našim međunarodnim partnerima da je naš cilj EU”, kazao je Ibrahimović.

Naglasio je da je BS, kao jedina punopravna članica Evropske narodne partije (EPP) iz Crne Gore, garant evropskog puta Crne Gore.

“Članstvo u EU i NATO su dva glavna spoljno-politička cilja u programu naše partije od osnivanja. Punopravna smo članica NATO-a, vjerujem da ćemo nastaviti snažno i na putu ka EU”, kazao je Ibrahimović.

Bonus video: