Pešić i Šerban: Crna Gora kao NATO članica aktivno doprinosi utemeljenju stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Izaslanik odbrane Rumunije Lovin Šerban je boravio u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane, gdje se u odvojenim susretima sastao sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane Rajkom Pešićem, državnim sekretarom Krstom Perovićem i sa zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Željkom Radulovićem

4570 pregleda 1 komentar(a)
Pešić i Šerban, Foto: Ministarstvo odbrane
Pešić i Šerban, Foto: Ministarstvo odbrane

Crna Gora kao NATO članica aktivno doprinosi utemeljenju stabilnosti na Zapadnom Balkanu i ulaže konkretne napore u afirmaciji kolektivnog sistema bezbjednosti, ocijenjeno je na sastanku generalnog direktora Direktorata za politiku odbrane Rajka Pešića i izaslanika odbrane Rumunije Lovina Šerbana.

Šerban je boravio u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane, gdje se u odvojenim susretima sastao sa Pešićem, državnim sekretarom Krstom Perovićem kao i sa zamjenikom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) Željkom Radulovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Pešić je informisao sagovornika o planovima daljeg učešća pripadnika VCG u međunarodnim misijama i operacijama.

„On i Šerban konstatovali su da Crna Gora kao NATO članica aktivno doprinosi utemeljenju stabilnosti na Zapadnom Balkanu, kao i da ulaže konkretne napore u afirmaciji kolektivnog sistema bezbjednosti“, navodi se u saopštenju.

Šerban je zahvalio na saradnji tokom trajanja njegovog mandata, naglasivši važnost kontinuirane i prijateljske saradnje Crne Gore i Rumunije.

On je potvrdio da Rumunija namjerava da i dalje doprinosi unapređenju odnosa dvije zemlje u oblasti odbrane, kao i da bude pouzdan saveznik Crnoj Gori.

Perović se zahvalio Šerbanu na doprinosu unaprjeđenju saradnje Crne Gore i Rumunije u oblasti odbrane.

Šerban i Perović
Šerban i Perovićfoto: Ministarstvo odbrane

Perović je naveo da vjeruje da će se takva saradnja nastaviti i za vrijeme mandata budućeg izaslanika, u skladu sa obavezama koje proizilaze iz članstva u NATO, kao i težnje za zajedničkim doprinosom politici odbrane i odvraćanja.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da je na sastanku sa Radulovićem, konstatovana je i izuzetno plodna saradnja pripadnika oružanih snaga dvije savezničke zemlje.

Šerban i Radulović
Šerban i Radulovićfoto: Ministarstvo odbrane

Bonus video: