Delegacija Savjeta mladih DPS položila vijenac na Lazinama: Živimo ideje antifašizma i slobodarstva i za iste se borimo

Delegaciju su činile predsjednica Savjeta mladih DPS-a Sonja Milatović, sekretarka Marija Popović i članica Savjeta mladih DPS-a Danilovgrad Milica Peković

7884 pregleda 51 reakcija 51 komentar(a)
Delegacija Savjeta mladih DPS-a na Lazinama, Foto: DPS
Delegacija Savjeta mladih DPS-a na Lazinama, Foto: DPS

Jutros je delegacija Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) položila vijenac i poklonila se sjenima mladih slobodara koji su strijeljani na Lazinama, saopšteno je iz te partije.

Delegaciju su činile predsjednica Savjeta mladih DPS-a Sonja Milatović, sekretarka Marija Popović i članica Savjeta mladih DPS-a Danilovgrad Milica Peković.

“Živimo ideje antifašizma i slobodarstva i za iste se borimo i danas kad sjenke mračnih ideologija prošlosti ponovo vrebaju, smatrajući to obavezom svakog mladog čovjeka kojeg vodi progresivna misao, ali i moralnom dužnošću prema onima koji su svojim životima platili ljubav prema slobodi i domovini”, poručili su iz Savjeta mladih DPS.

Na današnji dan prije 79 godina, 23.07.1944. godine, četnički odredi pod komandom Jakova Jovovića su na Lazinama strijeljali su 52 pripadnika i pripadnice KPJ i SKOJ-a.

Bonus video: