Ibrahimović: O resorima nakon principa, predložili smo dopunu

"Vjerujem da smo odgovorni i politički zreli da gledamo u budućnost i da će se svi konstituenti buduće vlade dogovoriti oko ovih principa", rekao je lider Bošnjačke stranke

54266 pregleda 113 reakcija 113 komentar(a)
Foto: Mediabiro.tv
Foto: Mediabiro.tv
Ažurirano: 25.07.2023. 22:26h

Bošnjačka stranka nije uslovljavama resorima formiranje nove vlade, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović.

On je večeras u Podgorici razgovarao sa liderom Pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem.

Ibrahimović je novinarima kazao i da je "zadovoljan ishodom večerašnjeg sastanka"

"Imao sam izvanredne i konstruktivne i prijateljske razgovore sa predstavnicima Pokreta Evropa sad. Ovih deset principa su prihvatljivi i dobra podloga za principe koje smo i mi predložili za dopunu. Kako bi ti principi bili pravi temelj nove buduće vlade", rekao je Ibrahimović.

Dodao je i da je zadovoljan sto su se on i Spajić "našli oko evropske priče".

"Kad usaglasimo principe nadam se da će početi i priča o raspodjeli resora i poslije toga vjerujme da ćemo naći dogovor koji će biti dogovor pomirenja u Crnoj Gori", rekao je Ibrahimović.

Ponovio je i da Bošnjačka stranka ne uslovljava niti da će uslovljavati sa resorima.

"Prvo treba da usaglasimo principe na kojima će raditi Vlada, pa da onda razgovaramo o resorima. Kao odgovorni ljudi vjerujem da smo odgovorni i politički zreli da gledamo u budućnost i da će se svi konstituenti buduće vlade dogovoriti oko principa", rekao je lider BS-a.

Ovim sastankom, kako je ranije saopšteno, završava se prvi krug konsultacija o formiranju vlade.

Spajić je u okviru zvaničnih pregovora o formiranju vlade, prethodnih dana razgovarao je sa Demokratskom Crnom gorom, Socijalističkom narodnom partijom (SNP), predstavnicima koalicije "Za budućnost Crne Gore", kao i predstavnicima Albanske alijanske, Albanske alternative i Hravatske građanske inicijative.

Bonus video: